El Progrés dona la benvinguda a la Setmana de la gent gran més esperada

Categories General

La 34a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran de Martorell ja és en marxa. Aquest vespre l’han inaugurat l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Gent Gran Cristina Dalmau i el president de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila, Víctor Pujol. Ha estat en un acte organitzat a la pista-jardí d’El Progrés, al que han assistit prop de 150 persones i on hi ha hagut actuació dels grups de ball dels esplais.

Fonollosa ha brindat per un Martorell que fomenta un envelliment actiu, cercant fer el màxim número d’activitats i dirgint-les a un públic molt actiu. “Estic molt content de tornar a veure’ns després de dos any i escaig de pandèmia que han estat molt durs, especialment per a la gent gran, a causa de les restriccions”.

L’alcalde ha destacat que, ara, la Setmana torna “en plena normalitat” i “amb un augment de les activitats, ja que així ens ho havíeu demanat”. Per això, “hem inclòs el dinar de germanor, que habitualment fèiem a la tardor, amb la idea de fer-ne dos cada any” ha dit.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, ha dit que “avui és un dia molt important, tornem a la plena normalitat”. Dalmau ha dit que “aquesta és una Setmana per gaudir i per fer un homenatge a totes les persones grans, i sobretot a la gent gran activa”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

El president de l’Esplai de La Vila, Víctor Pujol, ha dit que “la gent gran teníem moltes ganes de tornar a fer activitats. Ho necessitem”, ha fet un repàs a les activitats que se celebraran aquests propers dies i ha destacat que “esperem que vinguin prop de 1.000 persones al dinar de germanor d’aquest diumenge”.

Víctor Pujol, president de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila

Una tretzena d’activitats previstes

Dins la Setmana, aquest dimarts 24 se celebrarà un torneig de petanca a l’Esplai de Buenos Aires (10.30h) i una nova conferència del cicle ‘La Universitat de l’Experiència’ (Auditori Joan Cererols, 17.30h) amb la xerrada ‘El que hem après sobre la soledat en la pandèmia’.

Dimecres, se celebrarà un bany de bosc (10.00h, des de l’Esplai de Buenos Aires); un circuit de salut i assessorament sobre diabetis, colesterol, nutrició i anàlisi de pell, psicologia i imatge i maquillatge a la Sala Muxart del Centre Cultural (10.00h); una demostració canina (Residència Sant Joan de Déu, 16.30h); un taller sobre els subministraments a la llar (16.30h Esplai La Vila); i la xerrada ‘Autoconeixement i gestió d’emocions’ a l’Esplai de Buenos Aires (17.00h).

Dijous hi haurà un cinefòrum sobre el bon tracte a les persones grans, amb la projecció i debat de la pel·lícula El señor Henri comparte piso a càrrec de Marc Balanzó (17.00h, Esplai Buenos Aires). I divendres 27, l’Esplai La Vila acollirà a les 16.30h una activitat de ioga.

Diumenge hi haurà dinar de germanor a Ca n’Oliveres (13.30h) i actuacions de Laura Capellán i els Mariners d’Egara, del grup de música popular i havaneres de La Vila, i música i ball amb el grup Corxet. Les invitacions, gratuïtes, es podran aconseguir als esplais de la gent gran de La Vila i de Buenos Aires, a la Unitat de Gent Gran Activa i als equipaments municipals. Hi haurà transport públic amb parades de bus per tot Martorell (consultar cartell) a partir de les 12.00h.

Com a post-cloenda, també hi haurà una teràpia canina a la Residència de la Gent Gran Anoia (dimecres 1 de juny, 16.00h) i l’obra Un casament amb “mucho bombo y poco platillo” de la Companyia de Teatre La Faràndula i la de joves Disbauxa (dissabte 4, 18.00h a l’Auditori).

Programa de la 34a Setmana per a l’envelliment actiu i de la gent gran de Martorell

Font: El Progrés dona la benvinguda a la Setmana de la gent gran més esperada