Protecció Civil farà una prova del sistema d’alertes als mòbils aquest dijous 14

Categories General

El dijous 14 de setembre, tots els telèfons mòbils que es trobin a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil.

Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa, explica el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

L’horari d’arribada de l’alerta serà: a el Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet a les 10.00h, a Barcelona a les 11.00h, al Vallès Occidental a les 12.00h, i al Baix Llobregat i a l’Hospitalet a les 13.00h. Sagarra espera que funcioni correctament i que el sistema contribueixi a la seguretat i a la protecció civil del nostre municipi.

Lluís Sagarra, regidor Seguretat Ciutadana i Mobilitat

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla.

Els dispositius mòbils d’última generació tenen activada per defecte la recepció de les alertes. Són els Android versió 11 o superior i els iOS versió 15.6 o superior. En el cas dels mòbils més antics, cal configurar-los per rebre les alertes seguint aquestes instruccions.

Per avaluar el sistema d’alertes, la Generalitat habilitarà, com s’ha fet també en les quatre proves anteriors, una enquesta perquè els ciutadans informin si han rebut o no el missatge, en quin idioma, de quina companyia són, etcètera. És una enquesta anònima que no recull cap dada personal.

Prova d’alertes preguntes freqüents

Prova d’alertes configuració al mòbil

Font: Protecció Civil farà una prova del sistema d’alertes als mòbils aquest dijous 14