Quart Segell Infoparticipa a la transparència per al web de l’Ajuntament

Categories General

El web de l’Ajuntament de Martorell ha obtingut el Segell Infoparticipa 2021/22 amb el 94,23% dels indicadors de transparència i qualitat en la comunicació pública. L’avaluació la fa anualment el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El coordinador de l’Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior de l’Ajuntament, Jordi Sánchez, ha estat l’encarregat de recollir la distinció aquest dilluns a la sala d’actes del Rectorat de la UAB.

La UAB ha atorgat el Segell Infoparticipa per la transparència dels seus webs institucionals a 136 ajuntaments, entre ells de Martorell, onze consells comarcals i tres diputacions. “És el reconeixent públic a la transparència, a facilitar la informació a tots els ciutadans. També la capacitat que donem als ciutadans perquè puguin comunicar-se amb nosaltres i sol·licitar qualsevol document de manera telemàtica, amb totes les comoditats del 2022, a través de la nostra pàgina web”, afirma Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior.

Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

Segons Amat, aquest guardó “ens esperona a seguir en aquesta línia perquè som una empresa de servei públic i els nostres clients són els ciutadans. Hem de mirar de millorar el màxim possible aquest servei i que la gent pugui interactuar amb nosaltres. Per tant, encantats que els requisits o l’exigència d’aquest concurs sigui més elevat i evidentment d’aconseguir aquest gairebé 95%”.

Lluís Amat, regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim Interior

A partir d’una cinquantena d’indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, basats en la llei de transparència del 2013, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població. Així, es valoren aspectes com ara la transparència de la comunicació pública i enguany s’han afegit quatre indicadors nous que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l’accés al formulari de sol·licitud d’informació, informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.

Mapa Infoparticipa

Font: Quart Segell Infoparticipa a la transparència per al web de l’Ajuntament