Quatre escolars de Martorell, guardonades al Premi Sambori comarcal de narrativa en català

Categories General

Un total de 4 dels 18 escolars guardonats al 14è Premi Sambori de la demarcació del Baix Llobregat i l’Hospitalet són de Martorell. Es tracta de l’Aina Hernández Munné (Col·legi La Mercè), Tabitha Siles Ballester (Escola Mercè Rodoreda), Judit Rebollo Marín (Institut Joan Oró) i Olga García Sánchez (Institut Pompeu Fabra). Les quatre accedeixen a la final del certamen d’Òmnium Cultural , que fomenta la narrativa en català a les escoles.

El jurat es va reunir el passat 27 de febrer a Cornellà de Llobregat i va escollir 18 finalistes entre prop de 200 treballs presentats des de 33 centres educatius del Baix Llobregat i l’Hospitalet, 5 dels quals martorellencs: el Col·legi La Mercè, les escoles Mercè Rodoreda i José Echegaray i els instituts Joan Oró i Pompeu Fabra.

Jordi Gibert, president de la secció local d’Òmnium Cultural, destaca la satisfacció “de veure com cinc centres educatius de Martorell han près part en uns premis literaris per a nens i nenes com aquests, que cada any incrementen la seva participació”.

Jordi Gibert, president de la secció local d’Òmnium Cultural

Aina Hernández és una de les tres guanyadores en categoria de Cicle Mitjà de Primària amb La nena que ho volia veure tot des de dalt . Tabitha Siles, amb Les cèl·lules que teixien bufandes , ho ha fet en Cicle Superior de Primària, i Judit Rebollo –El monstre de dos caps – i Olga García –El dia a dia – han guanyat en la de Batxillerat i Cicles Formatius. Totes rebran un llibre amb el recull de les obres seleccionades, un guardó, un diploma i dues llibretes amb el Samborinet. “Malauradament, enguany no s’ha pogut celebrar la festa de lliurament dels premis als finalistes del 27 de març a Cornellà de Llobregat”, reconeix Gibert.

Jordi Gibert, president de la secció local d’Òmnium Cultural

Les obres de les 4 martorellenques i de les altres 14 seleccionades passen a la final d’àmbit català del Premi, prevista, si tot va bé, per finals de maig.

En paral·lel, el president d’Òmnium Martorell reconeix la incertesa de si “haurem d’anul·lar o no l’acte de reconeixement que fem a tots els alumnes de Martorell que han participat enguany en el certamen, previst pel 22 de maig. Estem a l’espectativa de veure com evolucionen els esdeveniments i de com tornem a la normalitat, per si podem celebrar aquest acte o l’hem de suspendre”.

Jordi Gibert, president de la secció local d’Òmnium Cultural

El Sambori és l’únic premi de narrativa en català dirigit als centres educatius dels territoris de parla catalana per a alumnes de primària, secundària i batxillerat. Promou l’ús de la llengua a l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics a cada centre. La seva acceptació augmenta any rere any i en l’edició passada hi van participar 130.000 alumnes, una xifra que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa.

Font: Quatre escolars de Martorell, guardonades al Premi Sambori comarcal de narrativa en català