Rècord de participació en la 3a edició del Torneig Escolar d’Escacs

Categories General

Ahir dimecres es va celebrar el Torneig Escolar d’Escacs, organitzat pel Club d’Escacs Martorell a l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural. A l’esdeveniment, que enguany ha arribat a la seva 3a edició, hi van participar una cinquantena de nens i nenes escaquistes, superant el número d’assistència dels dos anteriors campionats.

El torneig es va disputar pel sistema suís, on els 50 participants, d’edats compreses entre els 6 i els 14 anys, es van enfrontar entre ells sense distinció d’edat. El director del torneig, Cristóbal Montero, explicava que “aquest sistema de joc són set rondes on els jugadors, cada ronda, van puntuant. Els que puntuen s’enfronten entre ells i els que no han puntuat juguen junts. Així el torneig es va classificant per a la categoria de joc de cadascú”.

Cristóbal Montero, director Torneig Escolar d’Escacs

Cristóbal Montero, que també és secretari del Club d’Escacs Martorell, va fer una valoració molt positiva de la cita “perquè la sensació és que el torneig evoluciona, que cada any venen més nens. Aquest any hem arribat a 50 participants. És la finalització del programa de les escoles i estem molt contents”.

Cristóbal Montero, director Torneig Escolar d’Escacs

Pel que fa als premis, a la categoria general Edgar Pinto Santiago, del CE Martorell, va quedar primer amb 6 punts i mig, seguit de Dídac Vidal Hernández, del CE Cornellà, i de Carla Prieto Pujol, del CE Súria, tots dos amb 5 punts i mig. A la categoria sub14, el guanyador va ser Martí Balagué Ribalta, del CE Catalunya, amb 5 punts. A la sub12, Roger Jiménez Martínez, del CE La Passió d’Esparreguera, amb 5 punts. A la sub10, va quedar primera Ainhoa Gabaldà Tomàs, del CE Cornellà, amb 5 punts. I, finalment, a la sub8, el guanyador va ser Víctor Grau Arador, del CE Martorell, amb 5 punts. També va obtenir guardó el primer classificat no federat: Arnau Guirado Farràs, amb 4 punts i mig.

El lliurament de trofeus i medalles va anar a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Gerard Mimó, i del secretari del Club d’Escacs Martorell i director del torneig, Cristóbal Montero.

The post Rècord de participació en la 3a edició del Torneig Escolar d’Escacs appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Rècord de participació en la 3a edició del Torneig Escolar d’Escacs