“Un cel de plom”, la pel•lícula del mes de desembre del Cicle Gaudí

Categories General

La història de resistència de Neus Català i les seves companyes empresonades pels nazis, “Un cel de plom”, és la pel·lícula del desembre del Cicle Gaudí que es projecta, aquest divendres 29 de desembre (20.00h.) a la Casa de Cultura de La Vila. El preu de l’entrada general és de 4,50 €; 3 € amb el Carnet Jove; 2×1 pels socis del Club La Vanguardia i es poden adquirir al portal entrades.martorell.cat.

Nausicaa Bonnín en el paper de Neus Català protagonitza la versió cinematogràfica d’”Un cel de plom”, la novel·la homònima de Carme Martí, dirigida per Miquel Romans, amb guió de Lydia Zimmermann. La pel·lícula narra la història de resistència i de lluita per la memòria de Neus Català, una jove republicana feminista, empresonada per l’exèrcit alemany, que va intentar sabotejar la fàbrica de producció de bales on treballava a Txecoslovàquia amb les seves companyes, conegudes com El Comando de les Gandules .

Estrenada el passat mes d’abril, “Un cel de plom” es projecta en versió original en català, francès i alemany en 58 municipis de la demarcació de Barcelona, en el marc del Cicle Gaudí, impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Diputació de Barcelona per a la difusió de produccions amb participació catalana.

The post “Un cel de plom”, la pel•lícula del mes de desembre del Cicle Gaudí appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: “Un cel de plom”, la pel•lícula del mes de desembre del Cicle Gaudí