Recorregut per les obres del Vicenç Ros en la celebració de la Nit dels Museus

Categories General

El Museu Municipal Vicenç Ros ha acollit aquesta tarda una jornada que s’emmarca dins la programació de la Nit dels Museus 2022 i que a Martorell va començar dijous i acabarà el 19 de maig. L’historiador Josep Antoni Cerdà i la ceramista Natàlia Galera han participat en una sessió on s’han destacat les obres mestres de la col·lecció Vicenç Ros, el primer, i en què la segona ha reproduït un plafó de rajoles en directe. Els regidors Lluís Amat, Andreu González i Gerard Mimó han assistit com a part del públic a la celebració d’aquest dia.

La jornada d’avui ha conjugat les explicacions de l’obra que pot veure’s al museu amb art en directe, i els visitants han seguit els detalls que amaguen les instal·lacions martorellenques. Cerdà ha destacat el Museu Municipal Vicenç Ros i L’Enrajolada com dues de les referències dins el món de les rajoles a Catalunya, i és que compten amb unes quatre de les peces més destacades.

Segons ha exposat Cerdà, “el museu està especialitzat en rajola catalana i aquí hi ha alguns dels plafons de rajola catalana més interessants que es conserven”. L’historiador ha posat en valor la manera com s’ha conservat la col·lecció i el pes que té a Catalunya.

Josep Anton Cerdà, historiador

De la seva banda, Natàlia Galera ha reivindicat el seu ofici i ha defensat la tècnica majòlica, que ha explicat que “està en desús”. Vist des de dins, ha apuntat que el públic opta per obres de format reduït, similar a la demostració que ha fet avui en directe al museu martorellenc.

Natàlia Galera, ceramista

La jornada d’aquesta tarda ha permès als assistents observar de prop les obres de les quals ha parlat Cerdà i fer-ho amb les explicacions de l’historiador. En paral·lel han pogut gaudir del procés de l’obra de Galera, que s’hi dedica de manera professional.

Font: Recorregut per les obres del Vicenç Ros en la celebració de la Nit dels Museus