Renfe oferirà 400 trajectes diaris en autobús per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R4 i R8

Categories General

Renfe establirà un pla alternatiu de transport per carretera entre Castellbisbal i Molins de Rei, en una primera fase, i entre Martorell Central i Molins de Rei, en una segona fase, i Martorell Central i Rubí Can Vallhonrat (línies R4 i R8 de Rodalies) per garantir la mobilitat dels viatgers afectats. Aquesta reprogramació es desenvoluparà mentre durin les obres d’adaptació a ample estàndard que Adif executarà entre Castellbisbal i Molins de Rei des del 24 de juny i fins a l’11 de setembre.

Durant aquests dos mesos i mig, Renfe disposarà de 25 autobusos que oferiran prop de 200 trajectes diaris per sentit (unes 400 expedicions en total) i 20.000 places. Aquest servei per carretera cobrirà els trajectes entre Castellbisbal i Molins de Rei (primera fase) i entre Martorell Central i Molins de Rei (segona fase) amb parada a l’estació d’El Papiol i, a la segona fase, a Castellbisbal. Aquests autobusos estaran sincronitzats amb els horaris del servei de Rodalies i mantindran la freqüència actual de trens.

El pla alternatiu de transport s’ha acordat amb la Generalitat de Catalunya, titular del servei de Rodalies, i treballat amb els ajuntaments implicats.

El servei de transport alternatiu és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Segons la normativa de transport per carretera, no està permès accedir als autobusos amb bicicletes i mascotes.

Segons les diverses fases dels treballs sobre la via, el servei de Rodalies de Catalunya quedarà d’aquesta manera:

Entre el 24 de juny i el 25 d’agost

Línia R4

Castellbisbal – Molins de Rei: servei alternatiu per carretera

Vilafranca del Penedès – Castellbisbal: servei ferroviari

Molins de Rei – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa: servei ferroviari

A més, Adif continua avançant en Obres del Corredor Mediterrani que mantenen les afectacions en el tram sud de la línia R4 sud:

Sant Vicenç de Calders – Vilafranca del Penedès: servei ferroviari, excepte feiners de dilluns a divendres de 8h a 19h i de 21.30h a 22.30h i els caps de setmana del 3-4, 10-11 i 24-25 d’agost en què es disposa d’un servei alternatiu per carretera entre les estacions intermèdies. Els viatgers disposen, a més, d’autobusos des de Sant Vicenç de Calders, El Vendrell, L’Arboç i Els Monjos fins a Molins de Rei per minimitzar l’increment en els temps de viatge.

Els caps de setmana del 29-30 de juny i 6-7 de juliol no hi ha servei ferroviari entre Sant Vicenç de Calders i La Granada. Renfe disposa d’un servei alternatiu per als viatgers de les estacions afectades.

Des del 8 de juliol, per obres de millora de l’accessibilitat i infraestructura, l’estació de L’Arboç no disposarà de servei ferroviari, establint-se un servei alternatiu per carretera.

Línia R8

Granollers Centre – Rubí Can Vallhonrat: servei ferroviari

Rubí Can Vallhonrat – Martorell Central: servei alternatiu per carretera

Del 24 de juny al 20 de juliol aquestes afectacions només es produiran els dies feiners de dilluns a divendres. El primer tren amb destinació Granollers Centre i l’últim tren amb destinació Martorell Central tampoc no es veuran afectats i circularan en tot el seu recorregut complet.

Entre el 26 d’agost i l’11 de setembre

Línia R4

Martorell Central – Molins de Rei: servei alternatiu per carretera

Vilafranca del Penedès – Martorell Central: servei ferroviari

Molins de Rei – L’Hospitalet de Llobregat – Manresa: servei ferroviari

Sant Vicenç de Calders – Vilafranca del Penedès: servei ferroviari, excepte feiners de dilluns a divendres de 8h a 19h i de 21.30h a 22.30h i el cap de setmana del 31 d’agost-1 de setembre en què es disposa d’un servei alternatiu per carretera entre les estacions intermèdies. Els viatgers disposen, a més, d’autobusos des de Sant Vicenç de Calders, El Vendrell, L’Arboç i Els Monjos fins a Molins de Rei per minimitzar l’increment en els temps de viatge.

A més, per obres de millora de l’accessibilitat i infraestructura, l’estació de L’Arboç no disposarà de servei ferroviari, establint-se un servei alternatiu per carretera.

Línia R8

Granollers Centre – Rubí Can Vallhonrat: servei ferroviari

Rubí Can Vallhonrat – Martorell Central: servei per carretera

Línia R7

A més, entre el 24 de juny i l’11 de setembre, els quatre trens per sentit de reforç de la línia R7 entre Molins de Rei i Cerdanyola Universitat, iniciaran o finalitzaran el seu recorregut a L’Hospitalet de Llobregat.

Tota la informació sobre aquestes alteracions del servei, així com els horaris dels autobusos, es poden consultar als expositors de les estacions del tram afectat, als webs rodaliesdecatalunya.cat; adif.es, renfe.com, al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les apps de Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials @rodalies, @renfe i @infoadif.

Noves actuacions d’Adif per impulsar la connexió del Corredor al nord i sud i amb Europa

Adif executarà fins a l’11 de setembre una nova fase de les obres d’adaptació a ample estàndard del nus ferroviari de Castellbisbal, emmarcades en el desenvolupament del Corredor Mediterrani a Catalunya, amb les quals s’impulsaran les connexions amb Europa i les regions per les quals discorre aquest eix ferroviari. En concret, es realitzarà la remodelació integral de la capçalera nord de l’estació de Castellbisbal, en els seus enllaços cap al nus ferroviari de Mollet i cap a Barcelona per Molins de Rei i cap al Port de Barcelona, a través de Can Tunis.

Informació sobre les alteracions per obres a la R4 en dues fases, del 24 de juny a l’11 de setembre

Informació sobre les alteracions per obres a la R8 en dues fases, del 24 de juny a l’11 de setembre

The post Renfe oferirà 400 trajectes diaris en autobús per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R4 i R8 appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Renfe oferirà 400 trajectes diaris en autobús per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R4 i R8