Ritme, art i cultura per a totes les edats, a la Festa de la Música

Categories General

Del 16 al 21 de juny, Martorell celebrarà la Festa de la Música . La programació inclou actuacions dels diferents grups de l’Escola de Música de Martorell (EMM), espectacles familiars i iniciatives innovadores per posar l’art i la cultura a l’abast de tots els públics. La Festa de la Música l’organitzen l’Ajuntament de Martorell, l’Escola Municipal de Música de Martorell, La Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils, Joventuts Musicals de Martorell, la Fundació Francesc Pujols i Òmnium Cultural.

La primera proposta de la Festa de la Música arribarà diumenge, 16 de juny. A les 11.00h, els Jardins d’Apel·les Mestres, La Tresca i la Verdesca presentarà A quant va la mel? , un espectacle participatiu de jocs i música en directe adreçat al públic familiar. El mateix diumenge, a les 19.00h. A l’Auditori de Cal Nicolau, actuació de la soprano guanyadora del V Concurs Palet, Sabrina Gárdez, acompanyada al piano per Oriol Sanz. El concert oferirà obres de diferents estils i èpoques.

L’Escola Municipal de Música entrarà en escena el dimarts, 18 de juny, a les 19.00h. A la Sala Teatre d’El Progrés amb el Viatge Musical amb EMMM Air Lines. Carme Valero, directora de l’escola, explica que “hem preparat una gran producció en la que un viatge musical ens conduirà a la descoberta de les músiques del món. Ajuntarem diferents grups instrumentals i corals i anirem visitant països i ciutats, descobrint les seves músiques”.

Carme Valero, directora Escola Municipal de Música

L’alumnat de Sensibilització de l’Escola Municipal de Música de Martorell oferiran dimecres, 19 de juny, a les 18.00h, la Cantata Infantil de l’Elefant Curiós . Intervindran els grups Picarols, Platerets, Xilòfons i Metal·lòfons que explicaran “com li va aparèixer la trompa a l’elefant i hi haurà una narradora que conduirà la història, acompanyats per músics de l’escola”, diu Valero. L’actuació serà a l’Auditori Joan Cererols.

Carme Valero, directora Escola Municipal de Música

Dijous, 20 de juny, a la Torre de les Hores hi haurà l’actuació de Bruna Escolà que oferirà un recital de guitarra catalana amb música de Granados, Tàrrega, Sor i Llobet. El concert forma part de les Jornades de Guitarra de Catalunya 2024 i començarà a les 18.00h. Una hora més tard, a les 19.00h, als Jardins de l’Enrajolada, els combos de l’EMMM barrejaran Música i Lletres . La directora de l’escola indica que “serà una mena de xerrada-col·loqui entorn de la figura de Xavier Cugat a partir del llibre Confetti del Jordi Puntí , guanyador del premi Sant Jordi 2023, on hi confluiran peces musicals”.

Carme Valero, directora Escola Municipal de Música

Tancarà la Festa de la Música una Jam Sessions d’estiu i l’actuació de combos de l’EMM, el divendres, 21 de juny, als Jardins de l’Enrajolada. La sessió arrencarà, a les 19.00h, i consistirà “en la participació espontània de qualsevol persona que faci música i que s’hi vulgui afegir amb la que faran els intèrprets dels combos”, diu Carme Valero.

Carme Valero, directora Escola Municipal de Música

Els concerts són gratuïts, excepte el de la soprano Sabrina Gárdez que costa 4 euros. La reserva i compra de localitats es pot fer a entrades.martorell.cat .

The post Ritme, art i cultura per a totes les edats, a la Festa de la Música appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Ritme, art i cultura per a totes les edats, a la Festa de la Música