Restriccions del Procicat al comerç i al mercat de Buenos Aires aquest cap de setmana

Categories General

Les noves normes del Procicat , en vigor des del passat dijous 7 de gener, impliquen un seguit de restriccions comercials de cara al cap de setmana. A Martorell i a la resta del país, només podran obrir les portes els comerços de productes essencials. El mercat setmanal no sedentari de Buenos Aires d’aquest dissabte només obrirà amb les parades de productes essencials.

Aquest dissabte i diumenge només poden obrir les botigues de productes essencials. És a dir, d’alimentació; begudes; productes higiènics; productes de primera necessitat; serveis essencials; farmàcies; ortopèdies; òptiques; centres de veterinària; concessionaris d’automòbil; telecomunicacions; perruqueries i centres d’estètica i centres de jardineria. Aquests establiments hauran de respectar la normativa d’un aforament màxim del 30% i mantenir les mesures de distància establertes pel Procicat.

Referent al mercat de Buenos Aires, romandrà obert al públic només amb les parades de productes essencials. L’espai mantindrà les habituals restriccions d’aforament per garantir la higiene i la seguretat de clients i paradistes.

En referència als bars i restaurants, aquests podran obrir el cap de setmana amb un aforament del 30% a l’interior del local i del 100% a la terrassa. L’horari de servei de taula serà de 07.30 a 09.30h i de 13.00h a 15.30h. El servei de recollida es podrà fer fins les 22.00h, i el servei a domicili, fins les 23.00h.

Mesures vigents almenys fins el 18 de gener

Les restriccions del Procicat per contenir la COVID-19 van entrar en vigor dijous i seran vàlides fins el 18 de gener. Impliquen un augment de les restriccions al comerç no essencial -que només pot obrir de dilluns a divendres en aquest període- amb un 30% d’aforament  i tancament a les 21.00h. Alhora, suspèn l’obertura de centres i galeries comercials, i dels establiments amb superficie de venda superior a 400 metres quadrats.

Les condicions i horaris d’obertura per a les activitats de restauració per a tots els dies laborables són les mateixes que les esmentades anteriorment per al cap de setmana. A més, cal mantenir una distància de dos metres entre taules i d’un metre entre comensals, excepte per a persones que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència i amb un màxim de quatre persones per taula.

S’ha suspès l’obertura al públic dels centres esportius i gimnasos, instal·lacions i equipaments esportius tancats, excepte piscines. Les instal·lacions a l’aire lliure poden obrir amb un 50% d’aforament i control d’accés (30% a les piscines).

L’Ajuntament facilita eines per a resoldre dubtes

Per a més informació, l’Ajuntament de Martorell posa a disposició un apartat del web del Molí Empresa , un telèfon d’atenció al públic (93 775 00 50, extensions 6615 i 6624), per a resoldre dubtes i ajudar en el càlcul dels aforaments. També es pot contactar amb Promoció Econòmica al Molí Fariner (Tel. 93 775 31 01, i al correu electrònic moliempresa@martorell.cat.

Font: Restriccions del Procicat al comerç i al mercat de Buenos Aires aquest cap de setmana