Obre el termini de presentació d’obres al 46è Premi Vila de Martorell

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha convocat el 46è Premi Vila de Martorell . Entre les novetats principals destaca la possibilitat d’escriure sobre la pandèmia en la categoria de Microrelat i a la categoria infantil i juvenil de l’apartat d’autors locals. El certamen, que va haver d’anul·lar la darrera convocatòria per la crisi sanitària de la COVID-19, acceptarà les obres que es van presentar en l’edició anterior, sempre i quan els autors ho notifiquin al correu electrònic premivilamartorell@martorell.cat.

Els autors concursants poden presentar les obres candidates al Premi Vila de Martorell fins al 19 de febrer de 2021. El certamen contempla quatre apartats amb una dotació econòmica de més de 7.500 euros i premis consistents en tallers d’escriptura. El principal reclam del premi és l’apartat de Poemes en Català i Poemes en Castellà que estan dotats amb 2.000 euros i l’edició de l’obra. El poemari cal que sigui original i inèdit, amb una extensió mínima de 500 versos.

Una de les novetats de l’any passat va ser el Premi Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros, amb la col·laboració de l’editorial martorellenca Adesiara. Els participants han de presentar un projecte de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, el període Bizantí o el Renaixement. La traducció haurà de tenir un mínim de 75 pàgines de 2.100 espais, i el premi és de 2.000 euros i la publicació de l’obra per part d’Adesiara en edició bilingüe (grec/català o llatí/català).

Pel que fa a l’apartat de Microletat, obert a joves o adults, el treball ha de tenir una extensió màxima de 2.400 caràcters i es poden presentar dues obres per autor, en llengua catalana o castellana. El premi és de 400 euros. Es proposa com a tema en aquesta edició que les creacions reflecteixin l’experiència del confinament per donar compte d’aquest moment excepcional de pandèmia, avança el regidor de Cultura, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

Completen el premi, l’apartat d’autors locals amb les categories d’adults i la d’infants i joves. Per adults, hi ha el del Llibre de Poemes o Obra en Prosa en Català, amb un premi de 780 euros, un taller d’escriptura a Martorell i l’edició de l’obra guanyadora-; el premi al Conte -100 euros i un taller d’escriptura a Martorell- i al millor Poema -100 euros i un taller d’escriptura a Martorell-.

Andreu González, regidor de Cultura

Per infants i joves, l’organització del certamen proposa també escriure sobre l’experiència de la crisi sanitària. Cada centre escolar seleccionarà del seu alumnat un màxim de tres treballs de cada cicle, en modalitat de conte o poema. També s’hi pot participar de manera individual. Els guanyadors de cicle superior de primària obtindran com a premi un taller d’escriptura a la Biblioteca Martorell i, els joves de 12 a 18 anys, un premi de 75 euros i un taller d’escriptura a la Biblioteca Martorell.

Andreu González, regidor de Cultura

Les obres participants cal enviar-les, en format PDF al web premivila.martorell.cat, abans del 19 de febrer de 2021. Per a qualsevol consulta podeu trucar al telèfon de la Biblioteca Martorell 93 775 60 60.

Font: Obre el termini de presentació d’obres al 46è Premi Vila de Martorell