Rubén Laplana pren el testimoni a la presidència del Club Hoquei Patins Martorell

Categories General

El Club Hoquei Patins Martorell ha viscut un relleu en la seva junta directiva i Marta Estébanez, qui fins ara n’era la presidenta, ha deixat el càrrec després d’un mandat molt fructífer. Amb l’entitat consolidada a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM), Rubén Laplana s’hi posa al capdavant per donar-hi continuïtat i seguir creixent com a club martorellenc.

El relleu de la junta directiva ha estat tranquil, tu com hi arribes, a la possibilitat de presidir el club?

La junta directiva va dir que volia retirar-se de la presidència i em va oferir si volia accedir-hi, perquè ja portava força anys el club, i els vaig dir que sí. Vaig buscar tres companys que són mares i pares de jugadors del club.

En un club com el de l’hoquei, és un factor important que els pares i les mares s’hi vinculin? Com a entitat, és més familiar que en altres clubs amb una estructura més gran.

Sí, gràcies a la junta directiva anterior hem aconseguit crear més equips, però si els pares no s’hi impliquen és molt difícil seguir amb la feina.

Ara mateix, en quin moment es troba l’entitat?

Doncs hem aconseguit tenir equips en pràcticament totes les categories que es competeix i volem continuar així, aconseguint agafar nens petits, seguir amb l’escoleta i anar jugant a hoquei.

Aquest èxit ha portat a la creació d’un equip sènior aquesta temporada

Sí, gràcies a la junta directiva anterior i al coordinador hem recuperat jugadors que havien estat a Martorell ara fa anys i també a altres companys i ara tenim un sènior que ha començat a Tercera Catalama.

Com li està anant la temporada?

Van fent, és el seu primer any i han d’acostumar-se a jugar tots junts i amb el sistema de l’entrenador. Han començat per sota i han de fer tot el millor que puguin perquè vagin mantenint-se.

Quins altres equips teniu al club i quin balanç en feu?

Tenim el prebenjamí, el benjamí, l’aleví, l’infantil i el juvenil. Ara són equips que estan jugant molt bé, estan competint i fent una feina molt bona i hi ha equips força complets i d’altres més justos, però volem intentar completar tots els equips.

Un dels guanys que va tenir el club va ser el canvi cap a les IEM, què ha representat per a vosaltres?

Els Convents era una pista descoberta i hi feia molt fred, de vegades no es podia entrenar o jugar partits, així que amb el canvi hem guanyat molt, podem entrenar cada dia. I per altra banda, per a les famílies és molt més fàcil que arribin, moltes venen caminant, no agafen el cotxe.

Què necessiteu ara com a entitat?

Ara per ara hem d’acabar de preparar els nens que estan a l’escola, aconseguir algun jugador per completar algun equip més coix i anar pujant i reforçant els equips per sobre, tenint a totes les categories.

S’ha notat d’alguna manera que hagi crescut l’interès per l’hoquei entre els més joves?

-Sí, la junta directiva anterior ha fet molt bona feina en aquest aspecte, es va moure perquè els més petits vinguessin a aprendre a patinar i provar l’hoquei. La gent comença a veure els partits que juguem a les IEM i cada cop tenen més ganes de provar.

A més, cada cop se’n fa més difusió i és important

Sí, tot ajuda, i tot i que l’hoquei és un esport minoritari, el fet que es pugui veure per televisió sempre ajuda. Al voltant de Martorell hi ha molta tradició i aquí ha estat és difícil, però ara tot el que s’ha fet ha servit perquè ens vegin i ens vinguin a conèixer.

Pel que fa als aficionats, n’hi ha?

Van venint, no és molta afició, però encara no ho tenen molt clar, perquè no saben com funciona. Estem intentant fer difusió i celebrar actes perquè ens coneguin.

Ajuntament de Martorell · Entrevista a Rubén Laplana

 

Font: Rubén Laplana pren el testimoni a la presidència del Club Hoquei Patins Martorell