Uns 2.000 caminaires se sumen a la Marxa de la Primavera 2023

Categories General

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a la multitudinària Marxa de la Primavera 2023, que enguany ha celebrat la seva 30a edició amb la participació dels Gegants de Martorell i els Grallers del Diable. Els prop de 2.000 caminaries s’han reunit al Pavelló Esportiu Municipal, on s’han repartit les samarretes i han pogut gaudir de l’actuació dels Gegants i Grallers. Després de l’escalfament, han iniciat la marxa per l’entorn natural de Martorell.

L’excursió s’ha pogut fer per dues rutes diferents: la més curta ha consistit en 6,5 km per la serra de Les Torretes, Quatre Camins i Les Mines de Plom; per la seva part, el recorregut llarg ha estat de 10,8 km, envoltant el Montgoi , i gaudint de les visites al Castell de Sant Jaume i a Les Mines de Plom. La jornada, a més, ha englobat diverses activitats a l’aire lliure, tallers de reforestació, proves d’aventura i habilitat, i també un itinerari de 7 km per les serres de Les Torretes i l’Ataix .

Aquesta marxa se celebra cada any el primer diumenge de primavera i és una de les activitats més emblemàtiques de Martorell, perquè implica a moltes persones de totes les edats. Així, enguany s’han recuperat les xifres de participació prepandèmiques, arribant als 2000 participants. El regidor d’Esports, Gerard Mimó , ha valorat la jornada de “molt positiva, perquè la gent s’involucra i això per a nosaltres és un orgull, i ens agradaria que continués sent així”.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

L’objectiu de la Marxa de Primavera “és donar a conèixer la natura de Martorell, i que sigui una jornada on es puguin compartir aquests espais. El nivell és completament d’iniciació i, per tant, tot aquell qui tingui ganes, hi pot participar”, ha explicat Gerard Franch , tècnic d’Esports.

Gerard Franch , tècnic d’Esports.

A banda de la marxa, els assistents han pogut gaudir d’un raid d’aventura dins les Roques d’en Matauet , i d’una activitat d’orientació 360.NORD , amb un circuit circular de 2,5 km, amb sortida i arribada a Quatre Camins. A més, s’ha dut a terme l’activitat Més que Bosc, que ha consistit amb un itinerari circular de 7 km on els participants han pogut conèixer més sobre el patrimoni històric i arqueològic de Martorell passant per les zones del Monestir de Sant Genís de Rocafort, les antigues pedreres, l’obra de pedra seca, testimoni de l’explotació agrícola de la muntanya, Les Mines de Plom, el Castell de Rosanes; Les Torretes del Clos i Griminella ; l’Oratori de l’antic Convent de Caputxins i Les Mines d’Aigua del Torrent de Rosanes.

Finalment, sota el lema ‘Estimem la Serra de l’Altaix ‘ s’han regat les 50 oliveres i ametllers que es van plantar l’any passat amb l’objectiu de reforestar la serra cremada a l’incendi del 2021. Així, mentre s’han fet boles d’argila amb llavors, s’han identificat les plantes i els assistents han pogut aprendre molt sobre la natura martorellenca.

En acabar la jornada, els Gegants de Martorell i els Grallers del Diable han organitzat un vermut i dinar de germanor a la plaça de l’Església, que ha comptat amb l’actuació del grup ‘Big & Little J’ i de la Dj Turbina.

Font: Uns 2.000 caminaires se sumen a la Marxa de la Primavera 2023