‘Saben aquell…’, una tragicomèdia basada en la vida del memorable Eugenio

Categories General

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura porta aquest divendres, 26 d’abril, la projecció de Saben aquell … El film , dirigit per David Trueba i protagonitzat per David Verdaguer, es podrà veure a les 20.00h, a la Casa de Cultura de la Vila. Les localitats es poden comprar al web entrades.martorell.cat.

Barcelona, finals dels 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix Conchita en un autobús de línia. L’atracció és instantània i tots dos comencen la història d’amor de les seves vides. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar Conchita, per a la qual cosa haurà de lluitar contra la por escènica.

Comença així la carrera musical dels dos. Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç Eugenio que dugui les actuacions a terme tot sol. Quan torna, Eugenio ha esdevingut un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

Poc a poc, entre tots dos aniran construint el personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb “Saben aquell…”.

A banda de dirigir la pel·lícula, David Trueba també n’ha fet el guió, junt amb Albert Espinosa. Acompanyen David Verdaguer en l’elenc d’actors Carolina Yuste, Cristina Hoyos, Jordi Corominas, Marina Salas, Pedro Casablanc i Ramon Fontserè.

The post ‘Saben aquell…’, una tragicomèdia basada en la vida del memorable Eugenio appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘Saben aquell…’, una tragicomèdia basada en la vida del memorable Eugenio