S’activa el pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent durant tot el cap de setmana

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla VENTCAT en fase d’alerta a causa del fort vent que és previst que bufi dissabte i diumenge al camp de Tarragona, el sud del prelitoral Central i el pla de Lleida. Al Baix Llobregat, el mapa de perill posa Martorell en alerta groga des de les 6.00h d’aquest matí i fins les 18.00h. Demà, el risc tornarà a ser groc durant tot el matí. A partir del migdia, la velocitat baixarà però tornarà a augmentar a partir de les 18.00h.

Les ràfegues de vent assoliran la seva màxima intensitat a partir d’aquesta nit i s’allargaran durant tot el matí, en especial a les cotes elevades del Pirineu i del Prepirineu i s’estendran a bona part del territori català. Pel moment, no s’han superat les ratxes de 72 km/h.

Davant aquest avís, Protecció Civil recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles i demana prendre precaució en les activitats de lleure que es duguin a terme a l’aire lliure. A més, avisa que no es romangui a prop de murs o elements similars mentre el vent bufi a la seva màxima intensitat. A nivell general, explica que cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i que puguin ser desplaçats per l’aire.

 

Font: S’activa el pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent durant tot el cap de setmana