SEAT farà 4.500 tests COVID diaris als seus treballadors de producció

Categories General

SEAT ha dut a terme, des de l’1 de gener, més de 15.000 tests entre els seus empleats i ha establert un pla de proves ràpides massiu, que entra en vigor avui. Més de 10.000 treballadors de tots els centres de treball, es faran test d’antígens dues vegades per setmana, amb una mitjana de 4.500 proves diàries. L’objectiu d’aquesta mesura és minimitzar el risc que es produeixin brots en els llocs de treball i destensar la xarxa de salut pública, davant l’increment de casos.

L’automobilística va ser la primera companyia a l’estat que va prendre la decisió de fer proves massives a la seva plantilla en la primera fase de la pandèmia. En total, des d’abril de 2020, i comptant PCRs i test ràpids d’antígens, l’automobilística ha realitzat més de 55.000 proves.

La detecció de casos positius ha estat baixa, ja que sobre les proves al 100% de la plantilla els casos positius han estat del 0,6%, a l’abril, l’1%, al setembre, i un 0,7%, al gener, percentatge molt allunyat de la mitjana de positivitat del seu entorn, actualment al voltant de l’10%.

Amb l’arribada de les vacunes per a la COVID-19, SEAT està treballant en un pla que permeti vacunar els seus treballadors a mesura que la disponibilitat de vacunes augmenti, sempre en coordinació amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La companyia ha manifestat a les autoritats la seva predisposició per col·laborar de diferents maneres amb en el pla de vacunació de la població i contribuir a alleugerir així la càrrega del sistema públic.

Pla de vacunació en tres fases

La companyia ha traçat un pla de vacunació en tres fases, que s’espera aplicar a mesura que augmenti el nombre de vacunes disponibles i sense interferir en els plans de proveïment de les autoritats. A la primera, s’ha plantejat vacunar tot el personal sanitari de la seva plantilla, compost per més de 50 persones. En una segona etapa, i de nou amb la col·laboració de les autoritats sanitàries, s’espera vacunar tot el personal de risc i amb més exposició al virus, abans de passar a una fase de vacunació massiva.

Alhora, i el en marc del Comitè Científic SEAT Empresa Saludable, de què és membre d’honor i assessor científic el Dr. Bonaventura Clotet des de fa cinc anys, SEAT oferirà als seus treballadors la possibilitat de participar voluntàriament en un estudi en fase 3 de les vacunes contra la COVID-19 que s’estiguin desenvolupant.

Nous centres mèdics el 2020

L’any de la pandèmia, SEAT no ha deixat de banda l’ampliació dels serveis de salut que ofereix als seus treballadors i als empleats del Grup Volkswagen a Espanya . Aquest any, està posant en marxa un nou centre mèdic en el nou espai de trobada de l’automobilística al cor de Barcelona, CASA SEAT.

Aquestes instal·lacions compten amb un servei sanitari fix, per poder atendre tant a empleats com a visitants, expositors i treballadors d’altres empreses del Grup Volkswagen ubicats a la ciutat.

També el 2020, SEAT i Volkswagen Financial Services van posar en marxa CARS Madrid, el segon Centre d’Atenció i Rehabilitació Sanitària (CARS) de SEAT, que ofereix serveis assistencials i de prevenció als 1.350 treballadors del Grup Volkswagen a Madrid.

Font: SEAT farà 4.500 tests COVID diaris als seus treballadors de producció