SEAT inicia a Martorell la construcció d’un laboratori de bateries elèctriques pioner a l’estat

Categories General

SEAT ha iniciat les obres de construcció del futur laboratori de bateries de la planta de Martorell, el Test Center Energy (TCE), que permetrà desenvolupar i provar diversos sistemes d’energia per a vehicles elèctrics i híbrids. El centre suposa una inversió de més de 7 milions d’euros, i forma part del pla d’inversions de 5.000 milions anunciat per la companyia abans de l’estiu.

El nou laboratori té una capacitat d’assaig que arriba als 1,3 MW de forma simultània, i estarà construït a finals d’abril de l’any que ve. La superfície total del centre serà de 1.500 metres quadrats. Comptarà amb espais d’assaig per la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ion , bateries de mitja i alta tensió i diversos carregadors utilitzats en tota la gamma de vehicles elèctrics.

També es preveu que tingui cambres climàtiques que permetran fer proves amb les bateries i els mòduls en condicions tèrmiques extremes, simulant diversos ambients amb els que es podria trobar el vehicle. Finalment, hi haurà un laboratori d’electrònica d’alta tecnologia per dissenyar i fabricar prototips i construir interfícies pels sistemes d’assaig.

El centre comptarà amb un taller equipat específicament per fer proves amb vehicles electrificats que permetrà treballar simultàniament amb fins a sis cotxes. En aquesta zona es faran els tests relacionats amb la prestació del sistema d’energia, la seguretat funcional i la integració de funcions. Per fer-ho, SEAT incorporarà a la instrumentació sistemes de visió artificial.

“SEAT porta anys apostant per l’electrificació de la companyia i la construcció d’aquest nou Test Center Energy, únic a Espanya, és un pas ferm en aquesta direcció”, ha dit el vicepresident d’I+D de SEAT, Werner Tietz. “Aquest centre ens permetrà desenvolupar els sistemes d’energia de futurs vehicles híbrids i elèctrics, contribuint així a la creació d’una electromobilitat sostenible”, ha dit.

El nou centre TCE se sumarà al laboratori combinat de bateries de baixa, mitja i alta tensió que ja va construir SEAT el 2010. En els últims 10 anys, la companyia ha fet en aquell centre més de 2.000 assajos per projectes d’investigació nacionals i internacionals.

Font: SEAT inicia a Martorell la construcció d’un laboratori de bateries elèctriques pioner a l’estat