Xerrada sobre salut mental aquest dijous a l’Espai Jove, per commemorar el Dia Mundial

Categories General

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord commemora aquest dijous 8 d’octubre el Dia Mundial de la Salut Mental organitzant, amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament, una xerrada a l’Espai Jove Punt Nord. Es titula ‘‘Aturem els prejudicis. Parlem de salut mental’. L’activitat començarà a les 18.00h i és gratuïta, tot i que cal inscriure’s prèviament a espaijove@martorell.cat.

L’objectiu de l’acte és el de sensibilitzar tothom al voltant d’aquest tema, amb la finalitat “de conèixer els problemes de salut mental per ajudar a canviar la visió negativa que té la societat vers les persones que els pateixen, i lluitar contra l’estigma real, que etiqueta i limita aquestes persones i que no els ajuda en el seu procés de recuperació”, segons explica la coordinadora de l’associació, Marta Escorigüela.

Marta Escorigüela, coordinadora de l’Associació per la Salut Mental

La sessió la conduiran tres integrants del grup ‘Amb experiència pròpia’, integrat dins de l’entitat. “Són tres dones que porten anys treballant amb l’objectiu principal de sensibilitzar la comunitat compartint la seva història de vida i explicant en primera persona com és conviure amb un trastorn mental”, afegeix Escorigüela.

Des de l’entitat es considera que aquesta és la millor manera de lluitar contra l’estigma i la discriminació, d’arribar-hi més i de manera molt més directa.

Marta Escorigüela, coordinadora de l’Associació per la Salut Mental

El Dia Mundial de la Salut Mental és una commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, nascuda l’any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. El seu propòsit és sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

Font: Xerrada sobre salut mental aquest dijous a l’Espai Jove, per commemorar el Dia Mundial