SEAT invertirà 5.000 milions per a la construcció de cotxes elèctrics a Martorell

Categories General

La companyia automobilística SEAT injectarà 5.000 milions d’euros a la planta de Martorell per consolidar la fabricació de cotxes elèctrics a terres catalanes. D’aquesta manera, acostarà la construcció de vehicles elèctrics a Catalunya, que durant el període 2015-2020 s’han fabricat lluny de la planta martorellenca.

El Mii i el futur el-Born, els models verds de SEAT, portaran el segell martorellenc, i és que en el període 2020-2025 la injecció econòmica superarà en un 52% els 3.300 milions d’euros que s’havien destinat fins ara a la construcció de vehicles elèctrics. Actualment, l’el-Born s’està fabricant a Alemanya i sortirà al mercat l’any que ve, mentre que el Mii ja funciona des del passat 2011. Aquesta cadena de construcció tindrà, a partir d’ara, l’origen a Martorell.

Reclamen una aposta pel vehicle elèctric

La companyia que presideix (de manera interina) Carsten Isensee consolida Martorell com una de les plantes que funciona a un alt ritme, però ha demanat ajudes. Isensee ha expressat que cal la col·laboració de les administracions públiques per estendre l’ús del cotxe elèctric, augmentar-ne la infraestructura, invetir en energies renovables i acostar aquest tipus de vehicles a tots els públics.

SEAT està recuperant-se de l’aturada total que va viure durant el mes de març, en la primera etapa de la pandèmia de coronavirus. Després de viure “un dels anys més difícils en la història de SEAT”, ha admès Isensee, l’activitat de l’exercici 2020-2025 permetrà la contractació de treballadors i al consolidació de la palnta martorellenca, que actualment dóna feina a unes 13.000 persones.

Font: SEAT invertirà 5.000 milions per a la construcció de cotxes elèctrics a Martorell