SEAT Martorell treballa en dos prototips de mascaretes per a sanitaris i pacients

Categories General

La companyia automobilística SEAT està fent proves a la seva planta de Martorell per fabricar dos tipus de mascaretes sanitàries amb tecnologia 3D fent servir filtres que s’empren en l’automoció. Aquestes mascaretes serien aptes per a professionals de quiròfans i UCI, així com per a pacients. Caldrà el vistiplau del Ministeri de Sanitat per poder-les enviar al major nombre d’hospitals possibles.

El primer model de mascareta faria servei als pacients dels hospitals, seria de fabricació senzilla i se’n podrien fer 10.000 al dia. L’altre model seria per al personal sanitari de les Unitats de Cures Intensives i s’elaborarien amb material específic, que no es deforma i es pot sotmetre a temperatures elevades per de passar els processos de desinfecció. La companyia podria fabricar-ne una trentena al dia, ja que només tenen una impressora 3D que treballi amb aquest material.

SEAT abastiria l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l’Hospital Sagrat Cor, i posaria a disposició de les autoritats sanitàries la resta de material per distribuir-lo als centres on sigui més necessari.

L’automobilística també s’ha posat en contacte amb els seus socis i clients a la Xina per organitzar comandes de mascaretes que viatjaran des del país oriental.

Font: SEAT Martorell treballa en dos prototips de mascaretes per a sanitaris i pacients