SEAT ofereix els seus recursos sanitaris per vacunar a la població contra la COVID-19

Categories General

SEAT i la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per agilitar el procés de vacunació contra la COVID-19 de la població en general, una vegada es disposin de dosis suficients. La companyia s’ha ofert a cedir les seves infraestructures i el seu personal sanitari per fer costat als serveis públics de salut i a immunitzar tant als treballadors de SEAT i de les empreses del Grup Volkswagen a Catalunya, als seus familiars, així com a la població del seu entorn més pròxim.

Així ho han acordat avui en una trobada a la seu de la companyia a Martorell. Hi han participat Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya, i Alba Vergés, consellera de Salut, així com el president de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths, el vicepresident de Recursos Humans i Organització, Xavier Ros, la directora de Salut, Seguretat i Emergències, Dra. Patrícia Such, i el director de Relacions Institucionals de la companyia, Josep Maria Recasens.

En concret, SEAT obrirà un dels seus edificis, annexos a la seu central de la companyia a Martorell, per convertir-ho en centre de vacunació per als veïns de les poblacions del Baix Llobregat, on el propi personal sanitari de la companyia serà qui subministri les dosis. Amb aquesta acció, que es posarà en marxa en el moment en què hi hagi suficient quantitat de vacunes disponibles, SEAT vol ajudar en el procés d’immunització del conjunt de la població i contribuir a descongestionar el sistema sanitari.

La companyia calcula que podria aplicar unes 8.000 dosis al dia, o 160.000 dosis mensuals. A més, el fabricant automobilístic també s’ha ofert a vacunar, en nom de les autoritats sanitàries i en línia amb el seu pla de vacunació, a tots els treballadors de SEAT S.A i del Grup Volkswagen en la resta d’Espanya, així com als seus familiars, que sumen unes 50.000 persones, tan aviat pugui disposar de vacunes.

SEAT obrirà un dels seus edificis, amb el seu propi personal sanitari, com a centre de vacunació, i es desplaçarà a localitats que no disposin de centres sanitaris per a vacunar en els motor home que utilitza CUPRA en competicions.

“Des del principi de la pandèmia hem fet tot el possible per cuidar la salut dels nostres empleats. Amb una estratègia de test ben definida, hem realitzat més de 100.000 proves durant aquest any, amb una taxa de contagi de solo el 0,7%. La cooperació és clau per a impulsar l’economia del país i passar de prevenir i protegir, a immunitzar. Volem liderar la recuperació econòmica i els serveis sanitaris tindran un paper clau. Estem molt orgullosos de poder anunciar avui que posarem els mitjans necessaris per a ajudar a vacunar a milers de persones”, ha declarat Wayne Griffiths.

Pere Aragonès ha agraït “la constant predisposició de SEAT a col·laborar amb la Generalitat i posar tot el potencial d’aquesta empresa capdavantera al servei del país”. Alhora, ha destacat “el compromís de la companyia amb els ciutadans, com demostra amb iniciatives com la que presentem avui i en altres ocasions, per exemple, quan va inventar, en la primera ona de la pandèmia, un sistema nou de respiradors que va salvar moltes vides”.

Alba Vergés ha subratllat que “l’acord entre la Generalitat i SEAT és una mostra més que la vacunació contra la COVID necessita la col·laboració de tots. Des de Salut agraïm aquesta col·laboració, però recordem que necessitem més vacunes; han d’arribar més vacunes per a accelerar la vacunació”.

Font: SEAT ofereix els seus recursos sanitaris per vacunar a la població contra la COVID-19