SEAT S.A. construirà a Martorell una planta d’assemblatge de cel·les de bateries

Categories General

SEAT S.A. ha presentat un projecte per construir Martorell una planta d’assemblatge de cel·les de bateries. El projecte tindrà un impacte en més de 400 llocs de treball directes i més de 100 indirectes. La planta comptarà amb una superfície de 64.000 metres quadrats, equivalent a uns 9 camps de futbol. Les obres començaran les properes setmanes i està previst que finalitzin el 2025.

Wayne Griffiths, president de Seat S.A, ha parlat sobre el projecte: “Avui és un dia molt important perquè fem un pas més al nostre pla d’electrificació. Invertirem 300 milions d’euros addicionals per construir aquestes instal·lacions. La de Martorell estarà connectada amb el Taller 10, on fabricarem alguns dels cotxes elèctrics del Grup Volkswagen, incloent-hi el CUPRA Raval. Això ajudarà a optimitzar els processos logístics i reduir la petjada de carboni”.

A més, Griffiths creu que “aquestes instal·lacions són fonamentals per a la nostra companyia i també suposen un impuls per obtenir una segona plataforma a Martorell”. El CEO ha donat les gràcies a totes les persones involucrades: “Vull donar les gràcies a totes les persones que estan treballant perquè això sigui possible: administracions públiques, sindicats i els nostres empleats i partners. Estem invertint 10.000 milions d’euros, la inversió industrial més gran en la història d’Espanya, per electrificar la indústria de l’automòbil, crear milers de llocs de treball i mantenir la competitivitat del país”.

L’objectiu de l’empresa és aconseguir una movilitat sostenible. Per això, Griffiths demana “la colaboració de totes les institucions”.

Font: SEAT S.A. construirà a Martorell una planta d’assemblatge de cel·les de bateries