SEAT transforma el seu Centre de Desenvolupament de Prototips i aposta per la impressió 3D

Categories General

SEAT ha transformat recentment el seu Centre de Desenvolupament de Prototips (PDC), situat al cor de la planta de Martorell. L’empresa ha completat un nou edifici de 3.000 metres quadrats al taller 3, unificant tots els processos i activitats anteriors a la producció massiva d’un nou model en una sola àrea. Aquest espai té aplicacions de realitat virtual a les noves instal·lacions de mecanitzat i una àmplia àrea per a projectes de fabricació additiva al nou laboratori d’impressió 3D. Cal destacar les impressores d’avantguarda utilitzades per imprimir peces d’última generació per al desenvolupament de prototips i models presèries, amb vista a futurs llançaments.

El nou edifici també inclou la sala de Disseny per a la Fabricació, on diferents àrees de l’empresa, com R + D, qualitat, processos i fabricació treballen junt amb els més de 250 professionals del Prototip Development Center per analitzar i millorar els productes en les seves primeres etapes. conceptualització. Aquesta col·laboració és clau per reduir i millorar els temps de llançament de vehicles futurs i augmentar l’eficiència en processos i en la gestió de recursos. Per a això, s’implementen noves tecnologies com la realitat virtual, simulant processos de producció massiva, impressió 3D i altres tecnologies de la indústria 4.0.

“La transformació del nostre Centre de Desenvolupament de Prototips ens permet treballar amb una eficiència total en el desenvolupament i el llançament de nous models”, va dir Anabel Andión, responsable del PDC de SEAT. “Portem més de tretze anys treballant amb la realitat virtual i la impressió 3D. Amb aquestes noves instal·lacions i la unificació del PDC, pretenem invertir més que mai en el desenvolupament de solucions digitals i electròniques adaptades al cotxe del demà”.

Centre d’altes prestacions

Des de la seva inauguració el 2007, el PDC s’ha convertit en l’enllaç entre els departaments de R + D i producció de la companyia; un lloc on la virtualitat esdevé realitat. Al llarg dels seus 13 anys d’història, l’espai ha desenvolupat un total de 13 vehicles conceptes, l’IBE (2010), la Cupster (2014), el Leon Cross Sport (2015) o la CUPRA Ateca (2018), entre d’altres. Així mateix, i fins avui, ha treballat amb 5.235 models de sèrie prèvia, 2.472 prototips de prova i 224 models tècnics.

Gràcies a la seva recent transformació, la inversió de la qual s’inclou en el pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat recentment per la companyia, PDC compta amb instal·lacions modernes de 18.000 metres quadrats al centre de la planta de Martorell, on ja treballen 250 enginyers i tècnics especialitzats. el desenvolupament de nous models, amb especial atenció al camp de l’electrificació, un dels principals pilars de l’empresa.

Amb aquest nou centre centrat en la realitat virtual, la fabricació additiva i la impressió 3D, SEAT confirma el seu lideratge com a Smart Factory. També reafirma el seu compromís amb la innovació i la transformació constant cap a la indústria 4.0.

Font: SEAT transforma el seu Centre de Desenvolupament de Prototips i aposta per la impressió 3D