‘Ser o no ser’ d’Ernst Lubitsch, una comèdia en la Segona Guerra Mundial

Categories General

Ser o no ser és el clàssic que Cinema del Diable projectarà aquest divendres 10 de desembre, a les 19.30h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. És el tercer film del cicle de comèdia screwball que projecta l’entitat.

Dirigida per Ernst Lubitsch, Ser o no ser (EEUU, 1942) ens situa en la Segona Guerra Mundial, més concretament a Varsòvia, durant l’ocupació alemanya. El professor Siletsky, un espia al servei de la Gestapo, està a punt de lliurar una llista amb el nom dels col·laboradors de la resistència.

Joseph Tura, actor polonès intèrpret de Hamlet i espòs de Maria Tura, també coneguda actriu, intentarà solucionar aquesta perillosa situació i, amb l’ajut dels actors de la seva companyia, es farà passar successives vegades pel cruel coronel Erhardt i per Siletsky per entrar a la caserna general de les SS, explica Anna Lati, membre de Cinema del Diable.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

Segons Lati, “el toc Lubitsch” confereix un virtuosisme narratiu on l’espectador ha de completar l’acudit que proposa de manera “subtil i suggerida”. Gràcies a aquesta manera de fer humor era capaç de saltar-se la censura de l’època.

Anna Lati, membre Cinema del Diable

La reserva d’entrades es pot fer a través del web entrades.martorell.cat . El preu és de 3 euros per l’accés general i gratuït per als socis del Cineclub del Diable.

Font: ‘Ser o no ser’ d’Ernst Lubitsch, una comèdia en la Segona Guerra Mundial