Serveis Socials Bàsics reprèn el Circuit d’Acollida Local de forma presencial

Categories General

Serveis Socials Bàsics ha restablert de forma presencial el Circuit d’Acollida Local (CAL), seguint totes les mesures de seguretat recomanades. El CAL ajuda les persones estrangeres, empadronades a Martorell, a integrar-se al municipi, tenir coneixement de la llengua, el funcionament de l’administració i els equipaments.

Del 15 de juny a l’1 de juliol, va tenir lloc el curs ‘Coneix Martorell’ del Circuit d’Acollida Local, el primer presencial desprès del confinament pel COVID-19. Hi van participar 15 persones i les sessions van tenir lloc a la la Casa de Cultura de la Vila, “una sala amb gran capacitat que ens ha permès complir amb la distància de seguretat i els requisits higiènics que se’ns demanen”, comenta la referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries de Serveis Socials Bàsics de Martorell, Lola Romero.

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

El 2 de juliol es va iniciar un curs d’ocupabilitat, que es duu a terme en col·laboració amb al Punt Òmnia al Complex Educatiu Torrent de LLops, i el 13 de juliol començarà el ‘Mòdul Laboral’ per donar resposta a una quinzena de persones en procés d’integració.

Lola Romero agraeix la implicació d’altres departaments de l’Ajuntament, com ara Museus de Martorell, que ha ofert als participants visites reduïdes a l’Enrajolada i al nucli antic del municipi, i el Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, que ha organitzat visites explicatives sobre formació laboral.

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

Paral·lelament, s’ha creat un curs telemàtic del ‘Coneix Martorell’, que s’oferirà durant tot l’any i que permetrà la conciliació de la formació amb les circumstàncies de cada persona. “Hem adaptat els materials que teníem i hem elaborat vídeos d’acompanyament, de manera que les persones puguin seguir el curs de manera virtual, amb un examen final que serà presencial”. “Hem intentat aprofitar el desavantatge de la pandèmia per innovar i crear una oferta que ens pugui ser útil al llarg del temps”, diu Romero.

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

Entre juny i juliol, s’han programat tres sessions informatives sobre el Circuit d’Acollida Local a la sala d’actes de la Casa de Cultura. La primera va ser el passat 26 de juny i n’hi ha dues sessions més previstes pel 10 i pel 24 de juliol.

Circuit d’Acollida Local

El Circuit d’Acollida Local acompanya i forma, de manera individual i grupal, les persones estrangeres per tal de promoure la seva autonomia i igualtat d’oportunitats. El servei “s’ofereix als qui acaben d’arribar a Martorell o als qui porten un temps però necessiten formació per acollir-se a figures com l’arrelament, la nacionalitat o afavorir la seva integració al poble”.

Lola Romero, referent del Servei d’Acollida, Diversitat i Accions Comunitàries

Entre les formacions del CAL hi ha el Coneix Martorell, “on s’ubica la situació del poble, els barris, costums, cultura, serveis, sistema sanitari i educatiu, i alguns conceptes sobre estrangeria”. A més, “s’ofereix orientació per a d’altres formacions, com són els coneixements de llengua catalana i castellana, o el mòdul laboral, requerit per al procés d’arrelament”, indica la referent.

Font: Serveis Socials Bàsics reprèn el Circuit d’Acollida Local de forma presencial