Setanta-tres donacions en la visita del Banc de Sang d’aquest dissabte

Categories General

Un total de 73 persones van participar, aquest dissabte, en la campanya del Banc de Sang i Teixits que va tenir lloc a Martorell. Del total de persones que es van apropar fins a l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural, 63 van acomplir els requisits necessaris per a poder fer la donació.

El Banc de Sang i Teixits ja ha inclòs, de manera habitual, la nostra població com a un dels punts importants de les seves campanyes i ens visita amb força periodicitat. Aquesta és al sisena ocasió que venen a Martorell des que va iniciar-se la pandèmia, amb campanyes el 4 de març; l’1, 2 i 3 de maig; 29, 30 i 31 de maig; 17 de juny i 4 de juliol. En alguna d’aquestes ocasions, s’han superat els 200 donants.

Fruit d’aquesta relació constant amb Martorell, és la incorporació de nous col·laboradors. Sense anar més lluny, en aquesta darrera campanya de dissabte s’hi van afegir 6 persones que donaven sang per primera vegada.

El Banc de Sang recorda que l’estiu és un moment crític per a les reserves i que, fins a finals d’agost, el hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Per això, es fa una crida perquè la ciutadania s’apropi als hospitals i a les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya. La campanya d’estiu porta per nom ‘Aquest estiu, apunta’t a donar sang i multiplica’t per 10 ’ i proposa als ciutadans el repte d’aconseguir que 10 persones del seu entorn donin sang.

A més de la donació, qualsevol persona pot utilitzar el ‘Multiplicador’, una eina que permet un enllaç propi per compartir amb amics i familiars i animar-los a reservar hora per donar sang.

Font: Setanta-tres donacions en la visita del Banc de Sang d’aquest dissabte