Sorea instal·la una exposició sobre l’aigua i el seu ús responsable

Categories General

Operació aigua és el títol de la mostra que, des del passat dijous i fins el 3 de març, es pot veure a la plaça de les Cultures de Martorell. Reflexiona al voltant de la distribució mundial de l’aigua dolça, del malbaratament que en fem els humans, la contaminació i els reptes de futur. L’organitza Sorea , empresa del sector del medi ambient i subministradora d’aigua al nostre municipi i a prop de 300.000 llars d’arreu de Catalunya.

Quatre plafons explicatius fan reflexionar els visitants al voltant de l’element hídric i del seu ús. En el primer, titulat ‘Aigua per tothom?’, s’explica el seu desigual repartiment arreu del planeta, la previsió de futur en el context del canvi climàtic i sobre com avançar cap a uns objectius de desenvolupament sostenible.

Al segon, ‘Quanta aigua consumeixes?’, s’aporten dades de consum domèstic d’aigua, consells per a estalviar-ne i també una estimació de l’aigua virtual que consumim de manera indirecta: a través del menjar, la roba i altres objectes quotidians. El tercer apartat, anomenat ‘Com s’embruta l’aigua?’, divulga els diferents residus domèstics que van al desguàs. Finalment, el quart es titula ‘Com contaminem l’aigua?’, i denuncia com incideixen les activitats humanes en el consum i impacte en la contaminació de les aigües.

L’exposició es dirigeix a un públic molt general, però està molt pensada per a que els escolars hi participin, a través d’un joc interactiu. Va començar la seva itinerància el passat 1 d’octubre a Granollers, i també ha fet parada a Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat i Rubí, abans d’arribar a casa nostra. Després, visitarà 22 poblacions catalanes més, fins el juny de 2022.

Font: Sorea instal·la una exposició sobre l’aigua i el seu ús responsable