Tancat l’accés motoritzat al Parc de Can Cases pel nivell 3 de risc d’incendi

Categories General

Martorell se situarà aquesta matinada en el nivell 3 de risc d’incendi , segons determina el Pla Alfa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Aquest grau tipifica com a “molt alt o extrem” la possibilitat que es produeixi un foc al nostre entorn. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Martorell aplica algunes restriccions de pas.

En concret, s’ha tallat l’accés motoritzat al segon aparcament del Parc Forestal de Can Cases. Un tancament que permetria una ràpida entrada dels efectius dels Bombers i una ràpida evacuació en cas d’incendi. La zona restringida quedarà senyalitzada per part dels tècnics municipals.

Alhora, es reforçarà, amb l’ajuda de Protecció Civil i l’Agrupació de Defensa Forestal de Martorell (ADF), la vigilància tant de forma activa com passiva, amb el patrullat per les zones forestals.

El Pla Alfa

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals de vigilància, prevenció i control d’activitats de risc, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. Aquestes situacions de perill es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3. Cadascun correspon a un nivell de perill d’incendi forestal.

L’activació de cada nivell comporta la realització de determinades actuacions preventives i un grau de mobilització dels efectius. El nivell màxim és el 3 (perill molt alt o extrem), i implica la suspensió de totes les activitats de risc, amb algunes excepcions d’activitats essencials, com per exemple les agrícoles, que estan regulades.

Algunes de les activitats prohibides són: qualsevol tipus de foc; fumar en terreny forestal; l’acampada lliure; fer falles o torxes, usar bufadors o radials, caçar i fer circular globus aerostàtics.

Aquest nivell obre les portes a restringir els accessos als espais naturals per disminuir el risc que es produeixi un incendi i protegir les persones, evitant que estiguin en un espai natural en cas de declarar-se un foc.

Font: Tancat l’accés motoritzat al Parc de Can Cases pel nivell 3 de risc d’incendi