Aprovat el nou cartipàs municipal per a la legislatura 2023-27

Categories General

Aquest dilluns al vespre, l’Ajuntament de Martorell va celebrar un Ple Extraordinari per constituir el cartipàs municipal del mandat 2023-27. Entre d’altres aspectes, s’hi va definir el nou organigrama municipal , que ara comptarà amb setze regidors de Junts per Martorell i cinc a l’oposició-. Xavier Fonollosa hi repeteix com a alcalde per tercer mandat consecutiu i presidirà una corporació que, per primer cop des del restabliment democràtic, comptarà amb majoria de dones.

A la sessió es van definir tots els aspectes pel funcionament i organització de l’Ajuntament dels propers quatre anys, com ara les àrees de l’equip de govern i les seves regidories; la junta de govern local; els portaveus dels grups municipals; els càrrecs de confiança; les tinences d’alcaldia i les retribucions dels membres de la corporació -alcalde, regidors de govern i a l’oposició i assignacions als grups municipals-, entre d’altres consideracions.

“Ha sigut un Ple tranquil, amb la major part de punts aprovats amb molts pocs vots en contra”, va dir l’alcalde Xavier Fonollosa de la sessió. Una cita que serveix “per organitzar l’Ajuntament dels propers quatre anys i ordenar-ho absolutament tot”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Així doncs, s’ha definit que les sessions ordinàries del Ple se segueixin celebrant el tercer dilluns, no festiu, de cada mes (20.00h, sala de sessions de l’Ajuntament, retransmesa per Ràdio Martorell). I que, just una setmana abans, tingui lloc la junta de portaveus -segon dilluns de mes-. La junta de govern, de la seva banda, es reunirà dos cops al mes.

També es van designar els portaveus dels partits i els seus representants en fundacions, organitzacions associatives d’ens locals, consorcis, entitats urbanístiques col·laboradores i altres organismes.

La corporació comptarà amb set tinences d’alcaldia i quatre places de personal eventual contractades -cap de gabinet d’alcaldia, cap de relacions institucionals i coordinació d’àrees, cap de premsa i comunicació i responsable de continguts i comunicació-.

Finalment, es va anunciar que la primera sessió ordinària del Ple Municipal s’esdevindrà, excepcionalment, el dilluns 31 de juliol (20.00h), abans del parèntesi de l’agost i de la tornada del curs polític al setembre.

Més regidores que regidors

La corporació municipal estarà composada per majoria femenina: 11 regidores i 10 regidors. Un fet insòlit, si bé és cert que en els anteriors mandats ja hi havia força equilibri -en la legislatura anterior la relació era de 11-10 a la inversa, i de 12 a 9 en la 2015-19-.

El nou govern s’organitzarà en quatre grans àrees: l’Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior; la de Territori i Sostenibilitat; la de Serveis a les Persones i la de Drets Socials -aquesta darrera és la novetat del mandat actual-.

“El que fem és repartir millor la feina”, deia Fonollosa, qui apuntava a “la sort de poder comptar amb 15 regidors de govern” a l’hora de distribuir les temàtiques, i explicava algunes de les novetats: “No hi havia hagut mai regidor exclusiu de gent gran, un col·lectiu que per si sol el requereix. O una Regidoria de Benestar Animal, que no hi era fins ara, i que calia, ja que cada cop hi ha més sensibilitat al voltant d’aquest tema”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’aquesta manera, així han quedat distribuïdes les regidories:

Àrea Econòmica, d’Organització i Règim Interior : Lluís Amat i Ferrer (regidor d’Hisenda i Règim Interior); Rosa Cadenas Prados (regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme) i Lluís Sagarra Sesé (Regidoria de seguretat ciutadana i mobilitat).

Àrea de Territori i Sostenibilitat : Albert Fernández Claramunt (regidor d’Agenda Urbana i de Planificació Urbanística); Elisabeth Plaza Tel (regidora de Serveis Urbans i Via Pública); Juan Mario Céspedes Oliva (regidor d’Habitatge, Rehabilitació i Equipaments Municipals) i Jordi Amat Martínez (regidor de Medi Ambient i Benestar Animal).

Àrea de Serveis a les Persones : Raquel Sans Carné (regidora de Joventut); Gerard Mimó Creus (regidor d’Esports); Soledad Rosende Castillo (regidora d’Ensenyament i Salut) i Sergi Corral Barón (regidor de Cultura).

Àrea de Drets Socials : Cristina Dalmau Cerdà (regidora de Benestar Social i de Mitjans de Comunicació); Montserrat Salas Pujol (regidora de Gent Gran); Belén Leiva Herrera (regidora d’Igualtat, Infància i Adolescència) i Àngels Soria Benítez (regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació).

Restaran a l’oposició 5 regidors: 2 de Movem Martorell (Laura Ruiz Sigüenza i Àngels Cardona Quintana); 2 del PSC (Javier González Abad i Remedios Márquez Ortega) i 1 d’ERC (Souliman Messaoudi Tahriouri).

 

Font: Aprovat el nou cartipàs municipal per a la legislatura 2023-27