Tirallonga d’activitats nadalenques i solidàries amb La Marató de TV3

Categories General

Martorell ha bullit aquest diumenge d’activitats nadalenques i solidàries amb La Marató de TV3, dedicada a la salut mental. La Fira de Nadal a La Vila, l’arribada del Patge Viu Viu, activitats familiars a l’Enrajolada, trenet dels Amics del Ferrocarril, vermut de gralles, concert de la Banda Simfònica i esdeveniments esportius han omplert l’agenda de la jornada.

El Patge Viu Viu ha arribat a Martorell, a les 10.30h, i ha estat rebut l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors a la plaça de la Vila, on ha estat recollint les cartes als Reis Mags de l’Orient dels nens i nenes. A continuació, ha visitat la Residències Sant Joan de Déu per desitjar bones festes als usuaris, i ha seguit rebent les cartes dels infants a la rambla de Les Bòbiles, en una matinal amenitzada per La Martukada.

Xavier Vila, president del Patronat de la Cavalcada de Reis, ha expressat que “tots sabem els moment que estem vivint d’incertesa i certa angoixa, però hem pogut sortir al carrer avui de manera molt responsable, amb mascareta, a l’exterior, amb files controlades…La nostra activitat és acompanyar el Patge en la seva estada a Martorell i que els nens i nenes puguin lliurar-li les cartes. Un objectiu que hem superat”.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada Reis

“Tenim tot preparat perquè el dia 5 de gener els Reis facin el seu recorregut, del pont del Diable a la rambla de Les Bòbiles. És una activitat totalment exterior i l’estona de contacte amb altres persones és curta, però estarem pendents de totes les normatives que ens marquin. Esperem poder tornar a la normalitat, sempre amb la màxima seguretat, perquè els infants puguin gaudir dels Reis”, ha incidit.

Xavier Vila, president Patronat Cavalcada Reis

Al llarg del dia, a la plaça de la Vila s’ha pogut gaudir de la Fira de Nadal de l’associació Fem Vila amb parades artesanes i de productes nadalencs. A les 12.30h, els Gegants de Martorell han organitzat un vermut de gralles solidari amb La Marató de TV3, amb els Grallers del Diable i els d’Olesa de Montserrat, ha detallat Jordi Escoda, cap de colla de Gegants de Martorell.

Jordi Escoda, cap de colla Gegants de Martorell

Als jardins de l’Enrajolada, durant tot el matí, els nens i nenes han fet activitats solidàries a favor de La Marató. Han decorat vitralls nadalencs, han penjat bons propòsits a l’arbre dels desitjos i l’Antònia, minyona del museu, els hi ha explicat un conte de Nadal.

Simultàniament, els Amics del Ferrocarril han muntat un trenet de 5 polzades per a petits i grans, al preu d’1 euro, a l’aparcament sota el Pont d’Anoia. La novetat ha estat la locomotora de vapor, que han incorporat a les dues elèctriques que disposa l’entitat, segona ha explicat el seu president Xavier Montia.

Xavier Montia, president Amics del Ferrocarril

L’entitat Nihon Tai Jitsu ha fet un nou taller de defensa personal i arts marcials a les Instal·lacions Esportives Municipals. Han combinat esport i solidaritat, ja que l’activitat també ha servit per recaptar fons per La Marató de TV3. En aquest mateix sentit, el Club Bàsquet Martorell ha venut barrets de Nadal al preu d’1 euro al Pavelló Esportiu Municipal.

A la tarda, ha tingut lloc el concert de Nadal de La Banda Simfònica a l’Auditori Joan Cererols amb tiquets solidaris per La Marató i un repertori amb tocs nadalencs que ha fet les delícies dels assistents.

Font: Tirallonga d’activitats nadalenques i solidàries amb La Marató de TV3