‘Toscana’, una comèdia de personatges enginyosa a prova de foc

Categories General

El Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català i l’associació Cinema del Diable projecten divendres 28 d’octubre a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, a les 19.00h, la pel·lícula Toscana . Una comèdia de personatges dirigida per Pau Durà i protagonitzada per Francesc Orella, Edu Soto, Malena Alterio i el mateix director. Les entrades es poden comprar a través del web entrades.martorell.cat .

Travessant en vespa la ciutat, i portant a la butxaca un flascó amb esperma, Santi va cap a una clínica de reproducció assistida per a fer una in vitro amb la seva dona. De sobte, un cotxe el tomba i la conductora s’escapa. Incapaç de posar en marxa la moto, para un taxi. No disposa de canvi i entra en un restaurant que hi ha a prop: el Toscana.

Allà, Ramón, el propietari, discuteix al telèfon per uns diners destinats a la reforma del local. Quan Santi li demana canvi, entra un home anomenat Tomás reclamant la quitança que se li deu. Ramon es nega: el negoci va malament. Tomás treu una escopeta de caça: desesperat, ha consumit l’atur, ha de pagar la teràpia i ha deixat d’enviar-li diners a Heidi, la seva ex sueca que viu a Florència amb el seu fill Valter.

Pau Durà (Alcoi, 1972) és conegut, sobretot, per la seva faceta interpretativa, actuant en sèries d’èxit com La zona , El príncep , Merlí , Crematorio , Siete vidas o Plats bruts, o pel·lícules com Krámpack o Todo está en el aire . També ha fet diversos treballs com a director i guionista, amb quatre curtmetratges –El porc (2015), amb Javier Cámara, La fam (2013), L’audiòfon (2012) i Praeludium (2009)-, i la pel·lícula per a televisió Tocant el mar (2012). En teatre ha exercit de director, amb els muntatges Un aire de família , d’Agnès Jaoui i Jean-Pierre Bacri i Ulisses in Berlin , de Francesc Sanguino. Va debutar en la direcció de llargmetratge el 2018 amb Formentera Lady .

Font: ‘Toscana’, una comèdia de personatges enginyosa a prova de foc