Un total de 1.833 martorellencs es fan la prova d’antígens en la primera setmana de cribratge

Categories General

La campanya de cribratge per detectar positius asimptomàtics que s’està fent a la Biblioteca de Martorell des del passat 27 de novembre continua tota aquesta setmana. El Departament de Salut de la Generalitat manté el dispositiu sense data de finalització. Tot dependrà de la resposta del veïns a la crida per fer-se les proves. En la primera setmana de campanya, 1.833 martorellencs s’han fet el test d’antígens. S’hi han detectat quatre casos positius, els quals ja estan passant la quarantena.

El cribratge s’adreça a tots els veïns a partir de 16 anys que siguin asimptomàtics. Les proves es duen a terme en una sala annexa de la Biblioteca de dilluns a divendres, de 15.00 a 20.00h, i el dissabte, de 9.00 a 15.00h. Demà dimarts, en ser festiu, romandrà tancada. No és necessita sol·licitar cita prèvia, només portar la targeta sanitària.

L’alcalde Xavier Fonollosa diu que “l’objectiu de la campanya de tests massius és frenar la propagació del virus al nostre poble. Cal protegir al nostre entorn més immediat i la prova d’antígens ens ajuda a tallar cadenes de contagi. Per això és important que tothom que vulgui o pugui durant aquesta setmana, si no ho heu fet ja, aneu a fer-vos el test. Com més gent se’l faci, més protegits estarem col·lectivament”.

Fonollosa agraeix “al personal del Centre d’Assistència Primària de Martorell i del Departament de Salut que estan gestionant aquesta campanya i als voluntaris de Protecció Civil de Martorell i el personal de la Biblioteca Municipal per la seva col·laboració perquè el dispositiu assistencial funcioni de manera correcta”.

Pel que fa a les dades concretes, avui a Martorell hi ha nou pacients, vuit de fora i un del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha nou persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 15 persones ingressades amb positiu, set d’elles de Martorell. I tenim 127 veïns positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus al nostre municipi.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és de 1,17 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha 11 grups escolars afectats: dos a l’Escola Juan Ramón Jiménez, tres a l’Escola Mercè Rodoreda, quatre a l’Institut Pompeu Fabra i dos a l’Institut Joan Oró.

Font: Un total de 1.833 martorellencs es fan la prova d’antígens en la primera setmana de cribratge