‘Una abraçada de mare’, single del nou disc d’Anna Roig, després d’un parèntesi

Categories General

La cantautora Anna Roig, professora a l’Escola de Música de Martorell, ha publicat el single Una abraçada de mare , que formarà part del seu nou disc Aportar bellesa al món , que sortirà el març de 2023. L’artista sadurnidenca trenca així un període de nou anys sense enregistrar disc. Ara, s’ha acompanyat d’Àlex Cassanyes als arranjaments, de part dels músics amb qui va treballar a l’Ombre de ton chien i de noves cares.

El single sorgeix d’una idea que va començar a gestar-se l’any 2017, quan l’artista feia tallers de música per a nadons: “Veia les abraçades de les mares i vaig començar a reflexionar sobre la seva importància en els primers anys de vida, i que els infants se sentin acompanyats i protegits”. Alhora, que “els adults retrobem aquest sentiment dins nostre i ens donem suport a nosaltres mateixos”, explica la cantautora.

Anna Roig, cantant

La cançó apareix al disc i també és la banda sonora de l’obra de teatre Tocar mare , de Marta Barceló, dirigida per Jordi Casanovas i amb la interpretació de Lluïsa Castell i Georgina Latre, i que s’escenifica a la Sala Beckett fins el 4 de desembre.

El nou disc presenta “diferències respecte l’anterior. Està anant cap a una altra banda. És molt més acústic, una mica menys produït a nivell de so, més natural, amb instruments més acústics, un punt jazzístic però més experimental”.

Anna Roig, cantant

L’equip del que s’ha envoltat l’artista l’encapçala Àlex Cassanyes, amb qui ja havia treballat a l’espectacle de cançó francesa La tendrèsse . Quant als músics, explica que “alguns ja venien de l’Ombre de ton chien , com el bateria Ricard Parera i el pianista Carles Sanz”.

Altres són nous: “s’incorporen per primer cop dues noies, l’Alba Careta a la trompeta i la Carla González al contrabaix, acompanyades de l’Àlex Cassanyes al trombó; Jordi Santanach i Marcel·lí Bayer tocant el clarinet i el saxo i Andreu Vilar al vibràfon”. Tots ells faran que les notes que emergeixin del nou disc continguin piano, bateria, contrabaix, vibràfon, trombó, trompeta, saxo i clarinet.

Anna Roig, cantant

Estilísticament, serà “de temàtiques més introspectives, de reflexions que he fet durant tot aquest temps. Cançons més reflexives, de què passa amb la vida i què n’hem de fer”.

Anna Roig, cantant

La cantant torna a editar un disc després de 9 anys. Explica que “quan vaig acabar la gira del darrer disc el juny de 2016, passava una època de molta saturació i vaig decidir de deixar aparcat aquest projecte musical després de tres discs perquè no podia després i per circumstàncies personals”.

Va ser aleshores quan va començar a dedicar-se a una altra vessant del seu ofici, com a professora de sensibilització musical a l’Escola Municipal de Música de Martorell. “Era fer música d’una altra manera, amb un públic súper bonic, els nadons i les famílies”.

Després, va descobrir la música de l’Àlex Cassanyas i la seva Big Band i va pensar “que realment qui feia música sobre els escenaris estava fent una cosa molt positiva, aportar bellesa en aquest món. I així vaig pensar que potser estaria bé tornar-hi, recuperant les ganes de presentar cançons que tenia en un calaixet”.

Anna Roig, cantant

Recuperades les ganes, Roig té el repte de tornar-hi sense la pressió que en el seu moment la va fer allunyar dels escenaris.

Font: ‘Una abraçada de mare’, single del nou disc d’Anna Roig, després d’un parèntesi