Visita d’obres als edificis de protecció oficial de La Sínia, que es lliuraran l’any vinent

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha visitat aquest dimarts les obres de construcció dels habitatges amb protecció oficial del nou barri de La Sínia. Actualment, s’estan construint dues promocions d’edificis amb protecció oficial, l’edifici Àgora i l’edifici Àtrium, promoguts per la Fundació SALAS amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

A la visita d’obres també hi ha assistit la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas, el coordinador general de l’Ajuntament de Martorell, Rodrigo Alaminos, la coordinadora jurídica administrativa de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Benítez, el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, la directora de Promoció Social de la Fundació Salas, Clara Muñoz, i el project manager de la Fundació Salas, Javier Puig.

L’edifici Àgora és un conjunt de 130 habitatges en règim de compravenda amb protecció oficial, dels quals pràcticament tots ja han estat adjudicats. La seva construcció va iniciar-se el setembre de 2021 i el lliurament és previst per al segon semestre de 2023.

Fonollosa ha explicat que es tracta d’un edifici amb pisos, de dues, tres i quatre habitacions, tot i que la majoria en són de tres amb cuina americana, safareig, lavabo, habitació suit i il·luminació natural. També donen a un pati interior comunitari i els baixos tenen terrasseta a cota. Són pisos d’alta qualitat i de protecció oficial”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El segon edifici, Àtrium, compta amb 130 habitatges pràcticament iguals als de l’edifici Àgora. Aquest, però, són en règim de lloguer amb protecció oficial, dels quals el tret de sortida de la convocatòria es preveu a partir del mes de desembre de 2022.

El batlle ha incidit que, “a finals d’aquest any o principis del vinent aprovarem les bases per a optar a un d’aquests pisos de lloguer. Tota aquella persona que hi tingui interès haurà d’inscriure’s al Registre Oficial de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial. Qui hi estigui inscrit fa més d’un any, haurà de renovar la inscripció”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La Fundació SALAS és l’encarregada de la construcció dels habitatges d’Àtrium, dels quals en gestionarà posteriorment el lloguer la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC).

Actualment, Fundació Salas i Fundació Nou Lloc tenen signat un conveni amb l’Ajuntament de Martorell per promoure en els propers anys fins a 250 habitatges de lloguer social dels quals l’Edifici Àtrium n’és la primera promoció.

Els edificis Àgora i Àtrium formen part del nou projecte de desenvolupament del barri de La Sínia, on ja s’estan edificant bona part dels 1.100 habitatges previstos, dels quals 330 habitatges són amb algun règim de protecció promoguts des de l’Ajuntament.

Fonollosa ha subratllat que “no era fàcil tirar endavant un projecte com aquest amb habitatge de protecció oficial. Abans d’un any, hi haurà 260 famílies vivint en aquests edificis promoguts per l’Ajuntament”. ” Martorell sempre ha apostat per la protecció oficial: tot Buenos Aires, part important de Torrent de Llops i part de Les Bòbiles”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’objectiu d’aquestes promocions de protecció oficial és la de garantir l’accés a l’habitatge, en un nou barri concebut com un eixample residencial pensat per a les famílies de Martorell.

El nou barri de La Sínia compta amb un 88% de superfície d’espai públic, on s’hi està construint un nou eix comercial, zona d’oficines i serveis i una àrea d’equipaments públics. També compta amb el recentment inaugurat Parc Central, un gran espai públic de 20.000 m2 amb zones de jocs infantils, espais verds i zones per a vianants, que uneix els barris de Martorell.

 

Font: Visita d’obres als edificis de protecció oficial de La Sínia, que es lliuraran l’any vinent