Dotze joves han iniciat aquesta setmana les accions formatives del programa Formació Ocupacional Dual al Centre de Promoció Econòmica de Martorell. El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i el Fons Social Europeu en el marc de la convocatòria 2021 d’accions de formació adreçades a joves, en situació d’atur sense qualificació o nivell formatiu baix, amb més dificultats d’accedir al mercat laboral.
Després de superar totes les fases del procés de selecció, els 12 joves han començat les primeres classes teòriques i paral·lelament se’ls hi ha donat d’alta per començar el seu contracte laboral. Durant 12 mesos, realitzaran 490 hores de formació, 370 hores del Certificat de Professionalitat Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i un mòdul de 120 hores d’Operacions Bàsiques de Comunicació, combinant amb un contracte laboral de formació i aprenentatge de 1.290 hores.
El primer mes de programa, els integrants faran únicament classes teòriques, de dilluns a divendres cinc hores al dia, de 9.00 a 14.00h, per així obtenir els coneixements previs i necessaris per prestar els seus serveis a les institucions on han estat seleccionats, explica la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles.
Carme Moles, tècnica de Promoció Econòmica
Posteriorment, faran 10 hores de classes teòriques repartides en dos dies i treballaran 30 hores a les institucions, dividides en quatre dies, de dilluns a dissabte. Els centres de treball que hi col·laboren al projecte són la Residència Sant Joan de Déu i la Fundació Arc de Sant Martí, i a Castellví de Rosanes la Fundació Privada Rosella.
FPO Dual Sociosanitari
El projecte a Martorell es treballarà a partir de les motivacions i interessos dels joves, a través d’itineraris d’orientació acompanyats d’accions formatives que permetin millorar l’ocupabilitat dels joves gràcies a un suport intensiu i un acompanyament a la inserció laboral dins del sector sociosanitari.
La tria de la Dual en l’àmbit sociosanitari ha estat degut al dèficit de persones joves en el sector. Actualment, és un sector on majoritàriament hi treballen les persones més adultes o les dones, per tant, es pretén donar una major visibilitat a l’ofici per atraure als joves a aquest sector i alhora incloure els homes a les feines de cura.
El projecte vol aconseguir que les persones participants trobin un interès professional en el sector sociosanitari i desenvolupin les seves habilitats i les demandes actuals del mercat de treball, així com incrementar la cooperació amb les empreses i les organitzacions empresarials per millorar la qualitat de la contractació i l’estabilitat laboral de les persones joves de la comarca, especialment les que presenten dèficits formatius.
Font: Una dotzena de joves comença la Formació Professional Dual d’àmbit sociosanitari