Una quinzena d’entitats reconeixerà la vocació associacionista de Pere Miró

Categories General

Una quinzena d’entitats martorellenques organitzen, aquest dissabte 27 de novembre, un reconeixement a l’activista cultural i social Pere Miró, que ens va deixar el passat 22 d’abril. Serà un acte amb parlaments i música, en el que intervindran integrants de totes elles, familiars i representants municipals. La cita és a les 17.00 h, a la plaça de l’Església.

Pere Miró i Fisa hauria fet 73 anys aquest dissabte. Amb aquesta referència, entitats i institucions li han preparat un reconeixement. Són Càritas Interparroquial; Serveis Socials de l’Ajuntament de Martorell; la Comunitat Islàmica; la Creu Roja; la companyia de teatre El Naufragi; la Parròquia de Santa Maria; el Consell Parroquial; Martorell per la República; el grup Puixant Forever; La Xarxa Martorell; la Fundació Xarxa; Caramelles de Martorell; el Cau; la companyia de teatre Barri Font de la Mina; el teatre El Foment i Pastorets, enumera Andreu Domènech, un dels organitzadors de l’esdeveniment i president de La Xarxa Martorell.

Andreu Domènech, president La Xarxa Martorell

Domènech destaca “aquest acte només es pot explicar des de l’excepcionalitat del compromís que tenia Miró amb les entitats socials i culturals a les que estava vinculat. En algunes, amb càrrecs de responsabilitat, i en altres, com un més, engrescant i animant tothom a tirar endavant. Aquest missatge serà l’esperit de tot l’acte”.

Andreu Domènech, president La Xarxa Martorell

L’acte inclourà la lectura d’escrits a càrrec d’un representant de les entitats socials i un de les culturals, i amb el lliurament a la família d’un àlbum amb tots els escrits i fotografies. També es dipositaran unes flors sota unes lletres amb les paraules ‘Gràcies Pere’. Els seus fills, molt vinculats al món de la música, presentaran i tocaran peces relacionades amb el seu pare i diran unes paraules.

Andreu Domènech, president La Xarxa Martorell

L’organització anima tothom a assistir “a aquest acte obert a tothom, que serà curt, i molt emotiu” i que se celebrarà en un espai que, com el mateix Pere Miró deia sovint, era “la placeta de casa meva”.

Font: Una quinzena d’entitats reconeixerà la vocació associacionista de Pere Miró