Verónica Cervilla presenta ‘El décimo círculo’, novel·la de terror que passeja entre realitat i ficció

Categories General

La Biblioteca Francesc Pujols ha explorat aquest vespre el gènere del terror i del misteri amb la presentació, dins del cicle ’11 dies literaris’ de l’obra El décimo círculo (Ediciones B). És la sisena novel·la de Verónica Cervilla, autora de Linares (Jaén) afincada a les Illes Canàries. L’autora martorellenca Ana Masago l’ha presentada, acompanyada del regidor de Cultura Sergi Corral.

El décimo círculo és la història de la Gara, una noia que es desplaça a viure a Granada i que es dedica plenament al seu doctorat entre els antics murs de la universitat. Allà, caurà a les xarxes d’un estrany grup clandestí format per estudiants obsessionats amb Dante, que pretén demostrar que l’avern, el regne descrit a La Divina Comèdia , és real, i que les ànimes dels condemnats hi reben els seus càstigs.

A partir d’aquí, “el grup investiga sobre La Divina Comèdia i què hi ha de veritat en l’infern de Dante”, comenta l’autora.

Verónica Cervilla, autora de ‘El décimo círculo’

Però uns inquietants successos planen sobre el cercle, i la Gara aviat descobrirà que, per als seus integrants, el fi sempre justifica els mitjans: no descansaran fins haver confirmat la seva hipòtesi, encara que això suposi desafiar la pròpia mort i morir en l’intent.

Cervilla afegeix que, en el cas de la protagonista, s’hi barrejaran “la lluita del jo escèptic amb el més irracional”, i encasella aquesta creació com a “thriller dark academia”. Ho explica: “el thriller es basa en un enigma a descobrir, i el subgènere ‘dark academia’ es refereix a històries ambientades en un entorn acadèmic, com és el cas”.

Verónica Cervilla, autora de ‘El décimo círculo’

Preguntada pel moment que viu el gènere literari de terror, respon que en té una bona percepció: “Està en augment i van sorgint nous noms”. Tot i així, encara hi ha prejudicis: “El terror té molts nivells, i la gent pensa molt en el cinema de terror quan es disposa a llegir literatura d’aquest gènere. Però la literatura de terror no té aquest poder de provocar ensurts, sinó que es cou a foc més lent i reflexiona al voltant de temes més foscos. Els lectors podran dormir a la nit!”, exclama.

Verónica Cervilla, autora de ‘El décimo círculo’

És el primer cop que l’autora visita Martorell i també serà el primer cop que visqui de prop un Sant Jordi a Catalunya. A la Diada del llibre i la rosa, estarà signant llibres amb l’editorial, a Barcelona.

Verónica Cervilla, autora de ‘El décimo círculo’

Cervilla es va sentir atreta pel gènere de terror i el món paranormal des de ben petita. Als onze anys ja la va marcar molt la pel·lícula Carrie. Des d’aleshores escriu històries que facin esgarrifar el lector, tot explorant el món de la bruixeria, el folklore i tot allò que resulti inexplicable.

Fins ara, ha escrit sis novel·les: Antologías -un conjunt de relats de terror-; Póker Kingdom  -una bilogia ambientada al reialme de Poker-; La bruja de Biertan -una història de bruixeria a la Transilvània del segle XVI-; Dibujos en las rocas -relat sobre llegendes en plena serra de Cazorla- i Quién cuidará de ti -terror psicològic-. El décimo círculo és la darrera creació i ja està treballant en la propera.

The post Verónica Cervilla presenta ‘El décimo círculo’, novel·la de terror que passeja entre realitat i ficció appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Verónica Cervilla presenta ‘El décimo círculo’, novel·la de terror que passeja entre realitat i ficció