Vídeos dels esplais recorden les víctimes de la COVID-19 en l’inici de la Setmana de la Gent Gran

Categories General

Dos vídeos, amb intervencions dels membres de junta dels esplais de la gent gran de La Vila i Buenos Aires, han obert aquest dilluns la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu . Els seus missatges recorden les víctimes de la crisi sanitària i el desig de reprendre les activitats el més aviat possible.

La Setmana l’organitza la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell i inclourà activitats diàries –reconvertides de presencials a virtuals- fins al divendres 12. Així, a través d’algunes transmissions en directe i dels vídeos que es penjaran al Canal Youtube de l’Ajuntament , la gent gran podrà gaudir de part de les activitats habituals programades.

L’estrena ha sigut el vídeo de salutació dels esplais. Al de La Vila , hi han intervingut el president Víctor Pujol i els membres de junta Sisco Querol i Pere Bel. Pujol ha reconegut que “tot el que ha passat ha sigut molt dur i tothom ho ha passat molt malament. Els que ja tenim una edat mai havíem vist una cosa igual. Però volem recordar tota la gent molt estimada que ha marxat. Els recordem i els recordarem”.

Víctor Pujol, president de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila

Cisco Querol, qui dirigeix el grup de Teatre El Naufragi dins l’esplai, diu que “després de fer espectacles els 4 darrers anys, no podrem celebrar el cinquè, ja que els assajos són intensos i requereixen continuïtat i disciplina. Ho deixarem per l’any vinent. Ja ho tenim sufragat i els decorats, començats” i avança que, al marge, també faran una festa per recordar els que han marxat per la malaltia.

Cisco Querol, membre de junta de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila

Pere Bel ha recordat que la irrupció de la COVID-19 ha interromput des de mitjans de març “5 anys seguits en els que cada mes celebràvem una excursió mensual, de la que la gent n’estava molt contenta i habituada”, i que cal tenir “fe i esperança” per tornar a gaudir-ne quan tot això s’acabi.

Pere Bel, membre de junta de l’Esplai de la Gent Gran de La Vila

A l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires , l’encarregat de dirigir-se a tot el conjunt d’usuaris de l’equipament i resta d’internautes ha estat el membre de junta Francesc Garrido. Ha reconegut que “estem molt tristos i afligits per totes les persones que han mort, i les volem recordar”. També ha enviat un missatge a la gent gran: “Cuideu-vos molt, camineu quan toca i que tingueu una bona Setmana”.

Francesc Garrido, membre de junta de l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires

Tots dos vídeos ja són al canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell, com també un audiovisual dels grups de ball de gent gran.

La resta de la programació de la Setmana

La Setmana continua dimarts amb vídeos de voluntaris del ‘Bon Veïnatge’ i dels tallers ‘Sol i medicació, cal que vigilem’; ‘Dolors i esport’ i ‘Com fer una bossa com aquesta’. Dimecres, amb els vídeos dels alumnes de 4 escoles martorellenques dins el programa ‘Una Carta, una amiga, un amic’ per als usuaris de les residències. Dijous, els residents llegiran contes als alumnes amb el ‘Lectura sense edat’ i la classe online ‘Mou la ment’ (17.00h), el vídeo ‘Dones creatives, dones sanes: 10 beneficis per a la salut que aporten les manualitats’ del SIAD, i vídeos tutorials de txi-kung , ioga, dibuix i pintura, consells per a una bona alimentació i esport.

El punt i final, divendres, recollirà el testimoni de Joaquim Vives sobre la COVID-19. A les 17.00h, sessió informativa online amb Munsa Lamua que parlarà de formació i cultura per a una vida més plena i saludable, amb el projecte la Universitat de l’Experiència, en marxa el curs vinent. Cal connectar-se a aquest enllaç a l’hora esmentada. També es farà ‘La festa del karaoke a casa’ i la funció de teatre ‘La COVID no guanyarà’, de La Faràndula.

Les persones amb dificultats per connectar-se i seguir les activitats poden trucar 93 774 20 77 o enviar un missatge al correu bonveinatge@martorell.cat, on els ajudaran a accedir als vídeos, que es penjaran al canal de Youtube de l’Ajuntament i a la plataforma Zoom.

Font: Vídeos dels esplais recorden les víctimes de la COVID-19 en l’inici de la Setmana de la Gent Gran