Vídeos d’escolars fent suport a la gent gran culminen l’‘Una carta, una amiga, un amic’

Categories General

El projecte ‘Una carta, una amiga, un amic’ de la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell ha tancat el curs amb la publicació en línia d’un compendi de vídeos d’alumnes d’escoles locals. Els audiovisuals són una successió de cartells i dibuixos amb missatges motivacionals per a la gent gran de les residències, davant la crisi sanitària recent. Després que arribessin als seus destinataris, el canal Youtube municipal els ha publicat.

Els vídeos els han elaborat quatre dels cinc centres que participen en el projecte –Lola Anglada , El Pontarró , Vicente Aleixandre i José Echegaray – junt amb l’Escola Mercè Rodoreda. Són un recull dels cartells amb dibuixos i frases de suport que 160 alumnes han preparat durant el temps de confinament per a la gent gran de les residències Sant Joan de Déu, Anoia, Rosanes i Fuencas. En total, 180 destinataris.

Ha estat la culminació del projecte, ja que per raons sanitàries no podrà finalitzar amb una trobada presencial, com estaba previst. Prèviament, uns i altres s’han intercanviat cartes que parlen d’aficions i inquietuds. Una fórmula per “promoure les relacions intergeneracionals”, segons la regidora de Gent Gran de l’Ajuntament, Cristina Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell

Des de la Residència Sant Joan de Déu s’ha correspost aquesta iniciativa amb un nou vídeo que recull les imatges de la gent gran amb els cartells que els alumnes de tercer de primària els havien elaborat, i que també es pot visionar al canal YouTube. Un dels usuaris, en Màrius García, envia un agraïment a la quitxalla: “L’afecte de tants amics i amigues és la millor alegria que podem rebre. Ens recorda a quan nosaltres érem petits i estimàvem els nostres avis i àvies. Us demanem que no us oblideu mai de la gent gran, nosaltres tampoc us oblidarem mai. Amics per sempre!”.

Màrius García, usuari de la Residència Sant Joan de Déu de Martorell

Darreres propostes de la Setmana de la Gent Gran

Resten encara dos dies d’activitats dins la 32ª Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu. ‘Lectura sense edat’ és la proposta en línia d’aquest dijous. Un grup de gent gran, composat per Enriqueta Tobella, Eulàlia Plans, Carme Vizcaino, Agustín Luque i Isabel Tremosa, llegirà contes als infants. A les 17.00h, hi haurà la classe online ‘Mou la ment’ de l’Esplai de Gent Gran de La Vila. De la seva banda, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Martorell oferirà el vídeo ‘Dones creatives, dones sanes: 10 beneficis per a la salut que aporten les manualitats’. A més, hi haurà vídeos tutorials de txi-kung , ioga, dibuix i pintura, consells per a una bona alimentació i esport.

La Setmana s’acomiadarà divendres amb un vídeo en el que Joaquim Vives parla de com ha passat l’experiència de la COVID-19. A les 17.00h, sessió informativa online amb Munsa Lamua que parlarà de la Universitat de l’Experiència, la formació i la cultura com a eines de gestió per una vida més plena i saludable, a la que cal connectar-se al següent enllaç. Tancaran la programació ‘La festa del karaoke a casa’ i una funció de teatre titulada ‘La COVID no guanyarà’ de la companyia La Faràndula.

Font: Vídeos d’escolars fent suport a la gent gran culminen l’‘Una carta, una amiga, un amic’