‘Vincles’ homenatja Jaume Muxart a vuit mans amb quatre artistes lligats al pintor

Categories General

L’exposició Vincles  s’ha estrenat aquesta tarda amb les obres dels artistes Carme Bueno, Jaume de Córdoba, Carme Galofré i Albert Minoves, que han fet una tria d’entre la seva trajectòria per homenatjar el pintor martorellenc Jaume Muxart. La mostra pretén lligar, a través de les obres de tots quatre, elements de Muxart que han anat transmetent-se a les següents generacions i que també hi són en ells mateixos. Pintura i escultura s’uneixen al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis sota l’atenta mirada del martorellenc.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, ha assistit aquesta tarda a la inauguració de Vincles, en la qual s’hi han aplegat una trentena de persones per conèixer l’obra de Bueno, de Córdoba, Galofré i Minoves i quin és el lligam amb el pintor martorellenc. L’exposició ocupa quatre espais, un per a cada artista, i tots ells han ofert una explicació de la seva aportació a la mostra.

Carme Galofré porta Jaume Muxart a l’exposició amb un quadre on el retrata i el qual obre la porta a mostrar més artistes treballant. “Ha sigut un referent pel seu esperit d’aprendre”, ha dit sobre el pintor martorellenc.

Carme Galofré, artista

De la seva banda, Carme Bueno va compartir amb Jaume Muxart diferents etapes de la seva vida. “És un plaer participar en aquesta exposició, vaig coincidir a Belles Arts, vaig fer la tesi doctoral sobre la seva obra i va ser un vincle d’amistat”, ha exposat Bueno, que finalment ha acabat treballant al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis.

Carme Bueno, artista

L’escultura a Vincles arriba de la mà de Jaume de Córdoba, que homenatja Muxart i la generació dels seus pares, “per l’esforç i el compromís professional molt fort”.

Jaume de Córdoba, artista

És una “gratificació a nivell personal, hi ha molts conceptes que coincideixen amb la vinculació amb la meva obra”, ha dit Albert Minoves, que aporta en forma de pintura peces pictòricament molt destacables.

Albert Minoves, artista

L’exposició Vincles podrà veure’s al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis fins el 18 de setembre ininterrompudament, excepte del 18 al 28 d’agost. Els horaris són de 17.30 a 20.30h els dijous i els divendres i de 10.30 a 14.00h els dissabtes, diumenges i festius.

 

Font: ‘Vincles’ homenatja Jaume Muxart a vuit mans amb quatre artistes lligats al pintor