Vint martorellencs reciten i enregistren poemes per a un Festival DiVers fet des de casa

Categories General

Una vintena de martorellencs relacionats amb la cultura i aficionats a la poesia va participar de la proposta alternativa al 4t Festival DiVers. Després de la seva cancel·lació, la Regidoria de Cultura va decidir impulsar un certamen al canal YouTube de l’Ajuntament dins la campanya #LaGentdeMartorellesQuedaACasa. Un audiovisual de més de 20 minuts amb els enregistraments dels poemes, recitats des de casa.

El DiVers, que s’havia de celebrar els dies 21 i 22 de març, va ser una de les primeres activitats cancel·lades a causa de la crisi del coronavirus, un anunci que va fer l’alcalde Xavier Fonollosa el 12 de març. Tot i això, des de l’organització no es va renunciar a trobar alternatives. La tècnica de Cultura Josefina Canals, explica que “vam pensar de fer-lo des de casa, amb una crida a tothom qui s’hi volgués apuntar per recitar el poema que més els identifiqués i compartir-lo”.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

Amb totes les respostes afirmatives es va muntar un vídeo que emès el mateix dia d’inici del DiVers i que, degut a la bona acceptació de la convocatòria amb vint participants, es va ampliar posteriorment amb un apèndix o segona part .

Canals parla “d’una experiència nova, no feta abans a Martorell”, amb l’objectiu “de no deixar de donar protagonisme al DiVers i a la commemoració del Dia Internacional de la Poesia, el 21 de març”.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

El DiVers d’enguany tenia com a lema ‘un lífting per a l’ànima’ i reconeixia l’obra de Josep Carner en l’any que es commemora el mig segle de la seva mort. També hi va haver espai per a obres “de Miquel Martí i Pol, Maria Mercè Marçal o Martina Escoda, entre d’altres autors”. Dins l’àmplia representació de martorellencs i martorellenques participants, s’hi incloïen “alguns dels darrers guanyadors del Premi Vila, com ara el Ricard Garcia o la Rosa Grau, que van recitar poemes propis”.

Josefina Canals, tècnica de Cultura

El vídeo l’encapçala la salutació a càrrec del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González Castro, qui estrena el torn de poemes recitats amb una creació pròpia, titulada ‘Primavera’. La Fundació Francesc Pujols també ha participat del DiVers i alguns dels seus membres de junta han llegit poemes escrits pel filòsof de la Torre de les Hores.

Font: Vint martorellencs reciten i enregistren poemes per a un Festival DiVers fet des de casa