L’Hotel Ciutat Martorell, a punt per rebre pacients de coronavirus en les properes hores

Categories General

L’Hotel Ciutat Martorell ja està equipat per posar-se en funcionament com a hospital de campanya en les properes hores, segons ha confirmat l’alcalde Xavier Fonollosa. Els professionals sanitaris han monitoritzat 92 habitacions on es podran traslladar amb totes les garanties pacients afectats per coronavirus de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Fonollosa ha agraït als professionals del Centre d’Atenció Primària de Martorell i als de l’Hospital Sant Joan de Déu la seva disposició a assumir aquest servei. “A tot el personal sanitari, i no em cansaré de repetir-ho, tot el meu reconeixement per aquest gran esforç que estan fent”.

A l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell han arribat les primeres mascaretes homologades i esterilitzades, llestes per a l’ús del personal sanitari fetes per la xarxa de voluntaris de l’Escola de Costura de Ca l’Ollé. “Primera remesa de moltes que arribaran gràcies a l’exèrcit’ de cosidores de Martorell, i al treball de disseny i logística del personal de SEAT, posant-se tots junts al servei de la lluita contra l’epidèmia”, ha remarcat.

194 persones afectades per coronavirus

L’Hospital Sant Joan de Déu comptabilitza 166 infectats per coronavirus, dels quals 82 són personal sanitari i 84 són pacients ingressats amb positiu (40 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 32 persones pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha 19 positius ingressats i, a més, nou veïns de Martorell estan confinats a casa després d’haver donat positiu. En total, 194 persones infectades de coronavirus de les quals 55 són de Martorell. A l’Hospital Sant Joan de Déu s’han donat d’alta 35 persones.

A més, avui hem de lamentar tres morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu, dues de fora de Martorell i una de Martorell. A aquests tres els hem de sumar 1 mort més de les residències de gent gran i set morts més de l’Hospital Sagrat Cor, dels quals dos són de Martorell i cinc de fora, sumant un total de 11 defuncions.

Font: L’Hotel Ciutat Martorell, a punt per rebre pacients de coronavirus en les properes hores