Visites teatralitzades a la Farmàcia Bujons per la Setmana de la Ciència

Categories General

Museus de Martorell organitza dissabte 13 i diumenge 14 de novembre visites teatralitzades gratuïtes a la Farmàcia Bujons. L’activitat coincideix amb els actes de celebració de la Setmana de la Ciència. Les sesions es faran, tant dissabte com diumenge, a les 11.30h, a les 12.15h i a la 13.00h, i serà imprescindible adquirir prèviament els tiquets al web entrades.martorell.cat .

A les habituals representacions teatralitzades a l’Enrajolada Casa Museu Santacana i al Museu Municipal Vicenç Ros, se n’hi afegeix ara una de quasi inèdita a la Farmàcia Bujons, a la plaça de les Hores. I és que, només se n’ha fet una en aquest indret, actual seu del Centre d’Estudis Martorellencs, per la Festa del Roser de 2019.

La visita teatralitzada d’aquest cap de setmana és un viatge en el temps del farmacèutic Josep Anton Bujons i Marquès. “A banda d’explicar com funcionava una farmàcia a l’antiguitat i com són ara, ens trobarem aquest personatge sorprenent que és molt més que un farmacùtic. Amb ell podrem entendre la història de la medicina, però també política i cultural, del Martorell de la segona meitat del segle XIX i principis del XX”, avança Gerard Bidegain, encarregat de dinamitzar la visita.

Gerard Bidegain, dinamitzador visita teatralitzada

Les visites teatralitzades són una fórmula que fa una bona colla d’anys que es fan a Martorell. Per Bidegain, “esdevenen una molt bona manera d’atraure cap a aquests espais, plens d’interès, un públic molt transversal, des dels més petits de la casa i fins a la gent més gran”.

Gerard Bidegain, dinamitzador visita teatralitzada

Bidegain ressalta el valor que tenen els diferents espais museístics de Martorell. “No només per al públic autòcton, sinó també per a gent provinent de poblacions veïnes que, d’aquesta manera, poden conèixer una mica millor el nostre poble”.

Gerard Bidegain, dinamitzador visita teatralitzada

Aquest cop, Bidegain actuarà sol en la visita teatralitzada, tot i que sovint s’acompanya de la Vicky Alvelo i l’Albert González, que completen el repartiment.

 

Font: Visites teatralitzades a la Farmàcia Bujons per la Setmana de la Ciència