Yolanda Díaz visita la línia d’híbrids de SEAT i es reuneix amb els sindicats

Categories General

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Econòmica Social, Yolanda Díaz, ha visitat aquest matí la factoria SEAT de Martorell. Ha estat rebuda pel president de la companyia Wayne Griffiths, ha vist la línia de fabricació de vehicles híbrids endollables i ha mantingut una trobada amb la representació sindical de l’empresa per parlar de la proposta de reforma laboral.

La ministra s’ha reunit amb el CEO de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths, així com amb el vicepresident de RH i Organització de SEAT, Xavier Ros, i amb el vicepresident de Compres de la companyia, Alfonso Sancha. En aquestes trobades, s’han abordat temes d’interès comú relacionats amb el projecte d’electrificació de la companyia, els reptes en la formació dels treballadors i les futures necessitats laborals en el context de la transformació de la indústria cap al cotxe elèctric.

A més, acompanyada per la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, el secretari d’Estat de Treball i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, i el secretari d’Estat per a l’Agenda 2030, Enrique Santiago, ha visitat la línia de producció en la qual es fabriquen els models híbrids endollables de la companyia (CUPRA Formentor, CUPRA León i SEAT Lleó). Posteriorment, s’ha reunit amb representants del comitè d’empresa de SEAT.

Díaz ha destacat que SEAT ofereix “un model d’empresa extraordinari que pot servir d’experiència per als processos de transformació que hem d’abordar en el model productiu i per crear feina de qualitat. Hem de ser capaços de tenir personal format, qualificat i requalificat per tal d’assolir el repte de transformació de la factoria”.

Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social

La ministra s’ha compromès a tornar a Barcelona per conèixer l’Escola d’Aprenents de SEAT i aprofundir en la realitat d’una empresa “que és transcendental per a la creació de llocs de treball, però també que està dissenyant un model de relacions laborals totalment diferent”.

En la trobada a porta tancada amb representants sindical de SEAT, Díaz els ha presentat els principals punts de la proposta de reforma laboral que treballa el govern espanyol. En aquest sentit, la ministra ha exposat que és “la reforma més important en 40 anys de la història de la democràcia del nostre país. Incorpora un canvi rotund del model de relacions laborals a Espanya. Els treballadors hauran de sortir a mobilitzar-se per altres qüestions que no siguin la ultractivitat o la no aplicació del conveni del sector”.

Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social

La reforma permetrà “canviar el model de la contractació a Espanya i que la centralitat sigui l’estabilitat en el lloc de treball. Que només hi hagi contractes temporals per una causa justa. S’han acabat les presumpcions, i si s’incompleixen automàticament existirà la fixesa al lloc de treball”.

Font: Yolanda Díaz visita la línia d’híbrids de SEAT i es reuneix amb els sindicats