La selecció catalana de voleibol terra, formada íntegrament per jugadors del Club Volei Martorell, va disputar el passat cap de setmana, a Castellar del Vallès, un torneig internacional contra les seleccions de Bòsnia, Italia i Andalusia. L’equip va finalitzar la competició en quarta posició.
El seleccionador català Lluís Turró assegura que era un campionat “molt complicat perquè els dos conjunts estrangers tenen selecció oficial i juguen lligues”. “Va ser un torneig amistós, però la idea és donar a conèixer aquest esport i que vagin sortint més equips”.
Lluís Turró, seleccionador català
“Tots els jugadors escollits havien estat al Club Volei Martorell, que és l’únic club que ha apostat pel sitting volleyball . S’està treballant per aconseguir més esportistes i poder muntar un equip format 100% amb persones amb discapacitat”, deia Turró. En els propers mesos es treballarà per realitzar un campionat a Andalusia.
Lluís Turró, seleccionador català
La temporada 2019-20, el Club Volei Martorell va recollir l’encàrrec del martorellenc Marc Vinaixa de comptar amb un conjunt de vòlei terra després que es desvinculés del FC Barcelona. L’entitat va acceptar la proposta i va convertir-se en el primer club estatal amb un conjunt d’aquestes característiques.
És la tercera entitat martorellenca en ampliar els seus equips inclusius, després que el Club Bàsquet Martorell tingués un equip ACELL Special Olympics i el Club Social Punt de Trobada apostés per un conjunt de futbol sala.
L’equip està format per jugadors, alguns de l’antic FC Barcelona i d’altres de la Fundació Arc de Sant Martí, que entrenen més de tres hores un cop a la setmana a l’Institut Pompeu Fabra. Està adreçat a totes aquelles persones que pateixen algun tipus de discapacitat física amb ganes de fer exercici físic, ja sigui de forma lúdica o a nivell de competició.
El jugador ha de mantenir la pelvis en contacte amb el terra, si no és així quan la pilota és en joc, és falta. A més, varia l’alçada de la xarxa, les mides del camp i la línia s’avança 2 metres en comptes dels 3 habituals.
El terra ha de ser sintètic, una mica tou o de parquet, i també hi ha la modalitat de platja. La pilota és la mateixa en les dues disciplines. Hi competeixen dos equips de sis jugadors, tot i que en vòlei platja en són quatre.