La plataforma de préstec digital eBiblio amplia els continguts d’accés gratuït a llibres, pel·lícules i revistes. El servei ha renovat 354 llicències a punt de caducar de llibres i ha incorporat 180 nous films. També comptarà amb nous recursos per veure documentals, còmics, audiovisuals experimentals i continguts per a alumnes.
L’eBiblio és un dels principals serveis virtuals i gratuïts que es posa a disposició dels usuaris de les biblioteques. Permet el préstec en línia de llibres, còmics, revistes, pel·lícules i música. Ara, amb el confinament, amplia llicències i opcions de descàrrega, com ara els aparadors destacats -suggeriments de llibres i pel·lícules a la portada del web, que es renoven diàriament-. A més, s’han renovat 354 llicències a punt de caducar de llibres i s’han adquirit les primeres llicències de pagament per ús per a aquells títols a punt de caducar i que es vol mantenir. També s’ha augmentat en número de llicències d’aproximadament 100 títols que tenen moltes reserves en cua.
La tècnica de Cultura Josefina Canals enumera alguns continguts dels aparadors: “hi ha llibres de salut, cura personal, alimentació i descans; juvenils; de pensaments, reflexions i filosofia; en anglès per a adults i novel·les en anglès, francès i alemany per als més petits; volums sobre societat; economia; veus del món actual i altres recomanacions”.
Josefina Canals, tècnica de Cultura
La plataforma eFilm ja permet veure 3180 pel·lícules després d’augmentar l’oferta amb 180 nous títols. En paral·lel, “s’ha augmentat el préstec a 2 diàries per usuari”.
Josefina Canals, tècnica de Cultura
Nous recursos culturals en obert
La plataforma ha incorporat quatre recursos nous. Primerament, el Digitalia , o visionat en línia de films i documentals d’arreu del món. En segon lloc, “els Còmics en línia , un recull de còmics, historietes i novel·les gràfiques del món editorial independent nord-americà des dels anys 40 i fins a l’actualitat, i un catàleg de publicacions i sèries de gran qualitat de subgèneres com el policíac, la ciència ficció, el terror o el còmic underground independent dels 80 i 90”.
Josefina Canals, tècnica de Cultura
També és novetat l’Hamaca -plataforma d’audiovisuals experimentals-, i finalment, el SIRS Issues Researcher : bases de dades de suport als alumnes en els temes més actuals, que proporcionen accés a informació rellevant, fiable i apropiada per a la seva edat.
Canals afegeix “que les revistes en català passen a tenir un període de préstec d’un dia, igual que les revistes en castellà, i els préstecs de llibres seguiran sent de quatre simultanis, però s’ha augmentat el màxim mensual passant de 15 préstecs a 30”.
Josefina Canals, tècnica de Cultura
L’accés als serveis d’eBiblio es fa a l’àrea de descàrregues amb una contrasenya que s’obté a partir del carnet de la Biblioteca. En el cas de les persones que no el tinguin, es pot accedir al servei omplint aquest formulari .
Font: Més llibres, còmics, cinema i audiovisuals són disponibles a la plataforma eBiblio