Abril Castillo, alumna de La Mercè, seleccionada pel ‘Bojos per la ciència’

Categories General

Abril Castillo, alumna de 1r de batxillerat del Col·legi La Mercè , ha estat una de les estudiants de tot Catalunya seleccionada per participar en el programa ‘Bojos per la ciència ’ de la Fundació Catalunya La Pedrera. Un programa que estimula el talent i fomenta les vocacions científico-tecnològiques d’estudiants de 1r i 2n de batxillerat amb inquietud i motivació per la recerca, mitjançant cursos teòrico-pràctics impartits per investigadors en centres de recerca de referència.

El programa és una oportunitat per viure com es treballa en un centre de recerca de prestigi internacional abans d’escollir els estudis universitaris. L’objectiu és ajudar els estudiants a orientar el seu futur acadèmic i professional cap a una possible carrera investigadora, perquè ho facin en l’àmbit de recerca que més els interessi.

‘Bojos per la ciència’ ofereix 10 cursos diferents en col·laboració amb centres de recerca i institucions d’excel·lència a nivell internacional de Catalunya. Abril Castillo ha triat el curs d’Economia, ja que, junt amb la política, és una de les branques que més li criden l’atenció, tot i que encara no té decidit el seu futur universitari.

Abril Castillo, alumna La Mercè

El curs triat per Castillo està desenvolupat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) que compta amb el suport del Departament d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra. Es donarà a conèixer l’entorn multidisciplinari que ofereix l’economia per a resoldre problemes relacionats amb alguns dels fenòmens econòmics més importants. Els estudiants tindran l’oportunitat de conèixer la recerca en les principals àrees de la macroeconomia.

El curs s’impartirà durant diferents dissabtes, del 16 de gener al 17 d’abril 2021, a les instal·lacions de la Universitat Pompeu Fabra, campus Ciutadella. Les diferents sessions seran impartides per investigadors i professors vinculats al CREI i al Departament d’Economia de la UPF.

“Podré gaudir d’una experiència molt enriquidora i aprofundir en un tema d’interès per al meu futur amb professionals reconeguts en la matèria, així com conèixer gent de la meva edat amb els mateixos interessos”, assegura Castillo.

Abril Castillo, alumna La Mercè

La jove experimentarà com es treballa en un centre de recerca internacional i guanyarà experiència pràctica en les últimes metodologies d’avantguarda. Podrà posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca escollida. Per últim, també aprendrà a presentar i comunicar la ciència, tot fomentant el rigor i l’esperit crític que requereix la recerca.

Font: Abril Castillo, alumna de La Mercè, seleccionada pel ‘Bojos per la ciència’