Ajuntament i voluntaris de Protecció Civil reforcen la seva aliança amb un nou conveni

Categories General

L’Ajuntament i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Martorell (AVPCM) han renovat aquest migdia el conveni de col·laboració. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i el president de l’AVPCM, Jordi Guillén, han signat l’acord, que estreta l’entesa i les sinèrgies entre l’ens municipal i el cos de voluntaris. Els ha acompanyat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra.

El nou conveni té quatre anys de vigència i compromet l’associació a treballar coordinadament amb el Servei Municipal de Protecció Civil municipal; a fer un control de participació dels voluntaris; a usar adequadament les instal·lacions, mitjans i recursos econòmics facilitats per l’administració local i a seguir desplegant les accions habituals de suport a la ciutadania i en coordinació amb altres cossos de seguretat i d’ordre.

També garanteix la cobertura asseguradora als voluntaris i facilita a l’associació un domicili social i el pagament de totes les despeses de les accions dutes a terme. El govern local es compromet, a més, a donar suport i promoure l’arribada i formació de nous voluntaris i ambdós parts acorden mantenir reunions periòdiques de seguiment.

“Quan passen coses, ells sempre hi són. Hi han estat des del primer dia i no han fallat mai, i cal recordar que són voluntaris. Per tant, el seu grau de compromís és molt alt. Per això, no només com a administració, sinó com a poble, els hem de fer aquest reconeixement”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’AVPCM la composen 13 voluntaris. Pel seu president, “anem una mica justos i necessitem renovar el personal amb més joves i dones. La majoria de voluntaris ja tenen una certa edat i no poden fer segons quines accions”. Guillén recalca que la renovació del conveni és molt important “perquè l’Ajuntament és qui es fa càrrec de les despeses de les nostres accions”.

Jordi Guillén, president de l’AVPCM

Fonollosa ha lloat el paper dels voluntaris de Protecció Civil i ha posat especial èmfasi en l’acció dels darrers dos anys: “en qüestions d’emergències relacionades amb la pandèmia, de suport als voluntaris en temps de confinament, de control d’accessos a estacions de tren i d’autobusos, en la vacunació, i molt especialment en l’episodi d’emergència del passat juliol, amb l’incendi a la serra de l’Ataix”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Al marge del conveni, l’administració local va reconèixer l’AVPCM el passat 5 de març en un acte celebrat a la Casa de Cultura de La Vila, on es van homenatjar 14 integrants de l’associació, alguns d’ells amb més de 25 anys d’experiència.

Font: Ajuntament i voluntaris de Protecció Civil reforcen la seva aliança amb un nou conveni