La nova Unitat Canina de la Policia Local vetllarà per la salut pública

Categories General

L’Ajuntament de Martorell i la Policia Local han signat aquest divendres un conveni que estableix la posada en funcionament de la Unitat Canina d’aquest cos policial local. Des d’ara, quatre gossos ensinistrats i registrats amb número d’agent duran a terme, principalment, tasques de detecció d’estupefaents i altres funcions de caire divulgatiu davant la ciutadania.

La signatura s’ha fet a la Casa de la Vila, i l’han encapçalada l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, i el cap accidental de la Policia Local de Martorell, Sergi Duarte. El nou document defineix les funcions de la Unitat Canina, integrada per un sergent -amb àmplia experiència en ensinistrament i conducció de gossos policia- i un agent instructor, a més dels quatre cànids.

Fonollosa ha recalcat que “fem un pas més envers la nostra policia de proximitat, la que va als llocs en primer terme, la que té molts més efectius que cap altre cos a Martorell i la primera que s’adreça al conjunt de la ciutadania”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Gossos i ensinistradors fa mesos que treballen puntualment en alguns serveis, però des d’ara ja tenen assignades tasques específiques. La principal serà vetllar per la salut pública, controlant i perseguint el tràfic de drogues a prop dels centres educatius o bé davant qualsevol missió d’inspecció de la Policia Local en establiments, locals o habitatges.

Però també hi haurà una finalitat pedagògica: “Generar un major apropament amb la ciutadania, especialment amb la gent gran i els escolars, a través de xerrades, jocs i activitats que ajudin a canviar el concepte represssiu que de vegades té una part de la població envers la Policia Local”, i “conscienciar tothom a l’hora de tenir més cura dels animals i que se’n sàpiga fer una tinença responsable”, diu Duarte.

Sergi Duarte, cap accidental de la Policia Local

El cap de la Policia Local aclareix que els quatre gossos estan ensinistrats per a dur a terme específicament les tasques de detecció d’estupefaents, però aquest fet no descarta que “més endavant, si cal dur a terme altres tasques prioritàries, les posem en marxa”.

Sergi Duarte, cap accidental de la Policia Local

Des d’ara, el Rolo, la Sira, la Lua i el Burt -els quatre gossos que formen la Unitat Canina, i que són dos pastors belga marinois i dos pastors alemanys- ja formen part del cos de la Policia Local de Martorell i estan registrats com a agents al servei de la ciutadania.

Font: La nova Unitat Canina de la Policia Local vetllarà per la salut pública