Catalunya començarà a vacunar contra la COVID la primera setmana de gener

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns que 500 infermeres començaran a vacunar la població contra la COVID-19 a principis de gener, tan bon punt arribin les vacunes a Catalunya. Es prioritzaran els grups més vulnerables: les persones que viuen i treballen en residències, i les persones amb discapacitats.

Està previst que prop de 500.000 persones rebin la vacuna durant el primer trimestre de l’any, tot i que la campanya de vacunació durarà mesos. Hi haurà 25 equips, formats per una vintena d’infermeres i administratius, repartits per tot el territori. Aquests equips es desplaçaran a les residències per vacunar in situ a partir del gener, de seguida que arribin les vacunes.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha reaccionat a l’anunci asseverant que “si es compleixen les previsions serà el millor regal de Reis que podríem tenir després d’aquest any 2020 nefast. La vacunació és un procés que durarà mesos, requerirà d’una bona organització i, sobretot, el compromís de tothom”.

“Haurem de tenir paciència i no baixar la guàrdia encara fins que hi hagi una immunització generalitzada contra el virus, si tot va bé, ben entrat l’any 2021. L’horitzó que se’ns obre amb el procés de vacunació ens ha de donar confiança i animar-nos a tirar endavant els pròxims mesos. Hem de ser optimistes i veure que l’objectiu d’acabar amb aquesta epidèmia és cada dia més a prop”, diu Fonollosa.

Dades afectats coronavirus a Martorell

Pel que fa a les dades concretes de contagi a Martorell, avui hi ha 12 pacients, 11 de fora i un del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha sis persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 13 persones ingressades amb positiu, tres d’elles de Martorell. I tenim 82 veïns positius confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui és de 0,57 i el risc de contagi és alt. Hi ha dos grups escolars afectats: un a l’Escola José Echegaray i un a l’Escola Mercè Rodoreda.

Font: Catalunya començarà a vacunar contra la COVID la primera setmana de gener